Am înțeles că doamna Gabriela Dobrotă a demisionat din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin. Asta înseamnă o retragere nu doar din administrația publică locală, ci și din politica mehedințeană.
După părerea mea, Gabriela Dobrotă ar fi trebuit să-și dea demisia din Consiliul Locol Drobeta Turnu Severin după 6 luni de mandat, atunci când și-a clarificat situația în partid, pentru că oricum a făcut doar act de prezență și în forul legislativ local, și în calitatea sa de lider politic mehedințean.
Gabriela Dobrotă a strălucit doar în prima jumătate a anului 2016, când și-a asumat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. A fost doar un foc de paie, o vâlvătaie, care apoi s-a stins nejustificat și lamentabil.
Cu toate acestea Gabriela Dobrotă rîmâne singura femeie din municipiu care a obținut cel mai bun scor pentru funcția de primar. Au mai fost, de-a lungul anilor, femei care au candidat pentru funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, însă Gabriela Dobrotă a reușit cea mai bună persormanță sau clasare. La ultimele alegeri locale a reușit să obțină locul 3, deși intrase în bătălia electorale târziu ca o persoană cvasi-necunoscută și din partea unui partid foarte mic, PMP Mehedinți.
Meritul ei în campania precedentă a fost acela că a știut să-și articuleze un mesaj electoral convingător, dar a demonstrat și o forță de convingere pe tot parcursul campaniei electorale, Datorită experienţei sale antreprenoriale, dar mai ales a relaţiilor pe care le avea în mediul de afaceri, Gabriela Dobrotă venea din postura candidatului care are soluţii la problemele economice cu care se confrunta municipiul Drobeta Turnu Severin. A desfăşurat o campanie electorală insistând pe potenţialului imens de dezvoltare economică pe care îl oferă municipiul şi, implicit, judeţul Mehedinţi, atitudine prin care a reușit să fie pe placul unei părţi a cetăţenilor municipiului, care i-au acordat votul de încredere.
Această atitudine și determinare nu a mai avut-o ulterior, chiar dacă era consilier local, adică tot ales local. Ar fi putut să-și pună în aplicare ideile și soluțiile și din postura de consilier local, însă a ales o retragere inexplicabilă.
Gabriela Dobrotă a avut un imens potenţial de creştere politică şi electorală, pe care însă nu a ştiut să-l valorifice. Avea toate premisele, chiar şi fără funcţia de primar al Severinului, să-şi construiască o carieră politică de succes. Din postura de lider politic local și de consilier municipal, Gabriela Dobrotă putea să fie o voce politică puternică, totodată un ales local care să-şi promoveze propriile proiecte de dezvoltare a Severinului.
Mircea Popescu