Gabriela Dobrota – sufletul prieteniei literare Drobeta Turnu Severin – Baia Mare

În cadrul evenimentelor prilejuite de Zilele Severinului, vineri 22 aprilie a.c., la Cafeneaua literară din incinta Cetăţii Medievale a Severinului a avut loc lansarea volumului „Prietenii literare Drobeta Turnu Severin – Baia Mare”, în cadrul Proiectului „eCreator”, un proiect de anvergură naţională.

Gabriela_Dobrota_PMP_Mh Meritul pentru apariţia acestei cărţi şi lansarea proiectului „Prietenii literare Drobeta Turnu Severin – Baia Mare” îi revine în totalitate doamnei Gabriela Dobrotă, cea care a iniţiat şi a sprijinit financiar şi sufleteste acest proiect. Proiectul a demarat în urmă cu aproape două luni când scriitori din Baia Mare au venit în Drobeta Turnu Severin pentru o primă întânire cu scriitorii severinenii. În urma acestei întâniri s-a stabilit toate detaliile pentru editarea cărţii, volum care reuneşte creaţii literare de toate genurile (poezie, proză, eseu, tradiţii, critică literară) ale scriitorilor din Drobeta Turnu Severin şi Baia Mare.

Prietenii_Literare

Doamna Gabriela Dobrotă nu a putut participa la evenimentul de lansare, fiind reţinută în localitatea Iacobeni de anumite probleme. Scriitorii severineni şi băimăreni reuniţi pentru lansarea acestui volum au avut numai cuvinte de apreciere la adresa doamnei Gabriela Dobrotă, iniţiatoarea şi susţinătorul financiar al acestui proiect literar deosebit pentru cultura locală. Directorul „eCreator”, poetul băimărean Ioan Romeo Roşiianu, a spus, printre altele, în cuvântul său: „Prin acest proiect am dorit să aducem vocea scriitorilor din Baia Mare în Drobeta Turnu Severin şi a celor din Drobeta Turnu Severin în Baia Mare. Datorită doamnei Gabriela Dobrotă s-a putut facilita această punte de legătură. Gabriela Dobrotă este un om de o sensibilitate aparte şi un caracter uriaş. Ea nu a uitat că a trăit în Baia Mare. Dacă Gabriela Dobrotă nu ar fi înţeles importanţa acestor prietenii şi punţi de legătură, eu nu aş fi realizat acest proiect. Am adus cu noi aerul cald al sufletelor celor de la porţile nordului tuturor celor de la porţile sudului. Este de dorit să strângem rândurile pentru că acest proiect prinde rădăcini, ceea ce înseamnă că ce am însămânţat acum o lună şi jumătate, a răsărit acum”.

Eugen Golea, preşedintele PMP Mehedinţi, a vorbit în numele doamnei Gabriela Dobrotă, care este şi candidatul acestei formaţiuni politice pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. „Acest proiect nu are nicio legătură cu campania electorală. Acum 3 ani nici eu, nici Gabriela Dobrotă nu eram în politică. Ne ştim de 10 – 12 ani. Eu am intrat în politică să schimbăm ceva în bine în oraşul acesta şi am convins-o şi pe Gabriela Dobrotă să se implice, pentru că este un om capabil şi un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, de care municipiul Drobeta Turnu Severin are nevoie. Ceea ce vă promit este că ne vom implica în continuare în acest proiect. Vă mulţumesc în numele meu şi al Gabrielei Dobrotă”, a spus Eugen Golea.

Mircea Popescu  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *