Gabriela Dobrota propune un an de contract cu severinenii

Gabriela_Dobrota4

Gabriela Dobrotă, candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, vine cu o propunere inedită în faţa locuitorilor municipiului. Gabriela Dobrotă vrea să propună un contract cu severinenii pentru o perioadă de un an de zile.

Cu alte cuvinte, în ipoteza în care va fi aleasă primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Gabriela Dobrotă doreşte să demonstreze timp de un an de zile ce este capabilă să facă pentru oraş şi locuitorii săi. După un an de zile vrea să propună un referendum prin care severinenii să se pronunţe dacă doresc sau nu să rămână în funcţia de primar. „Eu candidez pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin pentru că vreau să fac ceva în acest oraş. Severinul are nevoie în primul rând de dezvoltare economică, de investiţii şi de locuri de muncă, iar eu am expertiza necesară să îmi aduc contribuţia la conturarea unei strategii coerente şi realiste de dezvoltare economică. Peste tot pe unde am lucrat am creat mii de locuri de muncă. Din acest punct de vedere ştiu foarte bine ce îi trebuie oraşului pentru a se dezvolta. Severinul are un imens potenţial de dezvoltare, există resurse pentru o astfel de dezvoltare, numai că cei care au condus destinele acestui oraş în ultimii ani nu au avut nici capacitatea, nici voinţa politică să propună un astfel de proiect. Nu spun că ce s-a facut în ultimii ani în Drobeta Turnu Severin nu trebuia facut, iar aici mă refer la reabilitări de clădiri şi parcuri sau infrastructura rutieră, însă pentru dezvoltarea economică a Severinului, pentru creare de noi locuri de muncă, pentru atragere de investiţii nu s-a făcut mai nimic. Tocmai de aceea eu vin cu acest contract pe care îl propun severinenilor, deoarece niciun cetăţean al municipiului Drobeta Turnu Severin nu este obligat să mă suporte. Eu propun ca după un an să fie făcut acest referendum, pentru că indiferent dacă eu consider că am făcut ceva bun, importantă este opinia cetăţenilor, iar eu mă supun deciziei pe care o vor lua severinenii. Eu nu vin la Primăria Drobeta Turnu Severin pentru un interes personal, pentru că am tot ce imi trebuie pentru mine după atâţia ani de muncă în care am dezvoltat ceva în domeniul economic şi am creat mii de locuri de muncă, ci vin pentru că vreau să îmi aduc propria contribuţie la dezvoltarea economică a acestui frumos oraş, ca urmare a experienţei acumulate în toate unităţile economice pe care le-am creat şi condus”, spune Gabriela Dobrotă.

În ceea ce priveşte corupţia din administraţia publică locală, Gabriela Dobrotă spune că această problemă nici nu ar trebui să fie adusă în discuţie, deoarece există o lege care trebuie aplicată. „Toţi aleşii locali, indiferent că vorbim de primari, viceprimari sau consilieri locali, sunt aleşi pentru a fi în slujba cetăţenilor, pentru a munci în interesul acestora şi al comunităţii, nu pentru a-şi crea nişte avantaje materiale sau financiare datorită funcţiilor pe care le ocupă”, a adăugat Gabriela Dobrotă.

Ea mai spune că toţi consilierii locali severineni ai Partidului Mişcarea Populară Mehedinţi care vor fi aleşi vor propune să existe o transparenţă decizională deplină la nivelul Primăriei Drobeta Turnu Severin. „Noi avem pregătit şi un format electronic, o pagină interativă a cetăţeanilor, unde aceştia pot să scrie, iar consilierii noştri locali vor fi repartizaţi pe zone, unde trebuie să răspundă de cetăţenii din zona lor”, a încheiat Gabriela Dobrotă, candidatul PMP Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *