Fonduri europene pentru promovarea turismului în Drobeta Turnu Severin

Marius_Screciu_fonduri_turismPrimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, am demarat proiectul „Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier”, care se derulează împreună cu Primăria din Kladovo și prin care se dorește promovarea potențialul turistic important din zona noastră.

„Cu fonduri europene, prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, am achiziționat costume și instrumente medievale, pe care le vom utiliza în evenimentele și acțiunile care să pună în valoare obiectivele istorice din Drobeta Turnu Severin.

Proiectul mai presupune organizarea de evenimente medievale, crearea unui brand turistic, panouri informative, echipamente electronice pentru ghidarea turiștilor către Cetatea Severinului, dar și amplasarea de indicatoare stradale pentru traseele turistice.

Împreună cu vecinii noștri de peste Dunăre am câștigat 4 proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de 2.384.052, 26 euro:

– Montarea de panouri fotovoltaice pe 6 clădiri administrative
– Dotarea serviciilor de urgență
– Secretele cetăților medievale
– Proiecția Cetății Medievale pe Dunăre

Accesăm așadar fonduri europene nu doar pentru îmbunătățirea infrastructurii și modernizarea cartierelor din municipiu, dar și pentru a promova Severinul ca destinație turistică internațională”, a declarat Marius Screciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *