Face naveta zilnic, dar este un elev de excepție al școlii mehedințene

Ilici_DavidExistă elevi foarte buni în județul Mehedinți, elevi care au obținut performanțe notabile la concursurile școlare județene sau naționale, copii cu care școala mehedințeană, liceele unde învață și părinții lor se mândresc.

Unul dintre elevii de excepție ai învățământului mehedințean, exemplar sub aspectul performanțelor obținute la concursurile școlare județene, naționale sau internaționale, dar și al seriozității de care dă dovadă, este Ilici David-Gabriel.

Ilici David-Gabriel este elev în clasa a XI-a E la Colegiul Național “Gheorghe Țițeica” din municipiul Drobeta Turnu Severin. A intrat printre primii la această unitate de învățământ, venind din Orșova. Chiar dacă face zilnic naveta Orșova-Drobeta Turnu Severin, acest lucru nu l-a împiedicat pe Ilici David-Gabriel să învețe foarte bine și să obțină performanțe școlare notabile.

În acest an, elevul a obținut locul I la faza județeană a olimpiadei de limba engleză și mențiune la faza națională, pregătit de Corina Gherban, profesoară de engleză la CN „Gh. Ţiţeica”, locul III la faza județeană a olimpiadelor de biologie și lingvistică.

De asemenea, a avut un punctaj foarte bun la concursul internațional de limba engleză, Hippo, dar și la un alt concurs de traduceri.

De menționat că anul trecut elevul Ilici David-Gabriel a obținut Premiul I la Olimpiada Naţională de Limba Engleză.

Anul acesta, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de existență a Colegiului Național “Gheorghe Țițeica” ,  Ilici David-Gabriel a primit Diploma de excelență din partea directorului acestei unități de învățământ, prof. Mihaela Ștefan, pentru performanțele obținute de-a lungul anilor.

“Sunt foarte mândră de el și îi mulțumesc pentru tot ce a obținut până acum. Este un copil bun și foarte inteligent, iar eu sunt convinsă că poate mult mai mult decât atat și îmi doresc să reușească să demonstreze asta. Sunt mandră pentru că a intrat printre primii poate la cel mai prestigios liceu din județ venind de la o școală din Orșova. Și aceasta cu atât mai mult cu cât se descurcă atât de bine în condițiile în care face o navetă zilnică, ceea ce nu-i deloc ușor”, spune Mariana Ilici, mama elevului.

Mircea Popescu

Ilici_David_diplomeIlici_David_diplome2Diploma_Ilici1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *