Eugen Golea: „Miscarea Populara Mehedinti are solutii pentru dezvoltarea judetului”

Eugen_Golea

Interviu cu Eugen Golea, preşedintele Mişcării Populare Mehedinţi

Reporter: Domnule Eugen Golea, care este situaţia Mişcării Populare Mehedinţi în judeţ în acest moment?

Eugen Golea: Noi ne-am înfiinţat oficial la începutul anului 2014, însă, chiar şi în această perioadă scurtă, am reuşit să consolidăm partidul în judeţ, organizaţia Mişcarea Populară Mehedinţi fiind una dintre cele mai puternice din ţară. Ne-am organizat la nivelul întregului judeţ, însă ceea ce este mai important este faptul că oamenii au început să ne perceapă ca pe un partid serios, majoriatea celor care activează în randurile noastre, în organizaţiile locale, fiind cetăţeni care nu au mai fost implicati politic.

Reporter: Ce strategie politică aţi gândit pentru ca Mişcarea Populară Mehedinţi să fie un partid care să conteze pe scena politică locală?

Eugen Golea: Strategia este una simplă: organizare şi comunicare. În perioada de până la alegerile locale din vara acestui an tot efortul nostrum a fost concentrat pe organizare, începând de la secţia de votare şi până la nivel judeţean, dar şi de comunicare pentru a transmite mesajele noastre cetăţenilor. Ambele paliere sunt foarte importante, pentru că degeaba te organizezi, dacă populaţia nu ştie de tine, iar în ziua votului îţi rămâne doar organizarea. Lucrăm după un plan bine stabilit şi dorim să propunem candidaţi credibili.

Reporter: În ce măsură aţi identificat acei oameni care pe de-o parte să poată contribui eficient la consolidarea partidului în judeţ, iar, pe de altă parte, să fie candidaţi cu şanse reale la alegerile locale din acest an?

Eugen Golea: Organizaţiile politice puternice sunt acelea care au în structura lor oameni serioşi, credibili şi competenţi. Pentru noi contează foarte mult calitatea liderilor, dorinţa lor de implicare. De asemenea, pentru Mişcarea Populară Mehedinţi este foarte importantă echipa. Am atras oameni noi, dar şi politicieni cu experienţă, care sunt integri şi care nu au făcut politică în prima linie. Consider că numai o echipă puternică la nivelul organizaţiei judeţene, formată din oameni credibili poate într-adevăr contribui hotărât şi eficient, prin candidaţii pe care îi propune, la schimbarea modului de a face politică în Mehedinţi. Noi dorim să le oferim o altă alternativă. Dacă reuşim să le redăm oamenilor încrederea că a face politică înseamnă a te pune în slujba binelui public, atunci înseamnă că am devenit puternici. Locuitorii acestui judeţ au nevoie de politicieni care să se bată ca acest judeţ să nu mai fie pe ultimele locuri în ceea ce priveşte dezvoltarea economică.

Reporter: Care este criteriul de selecţie a oamenilor care doresc să se înscrie în Mişcarea Populară Mehedinţi?

Eugen Golea: Marea majoritate a membrilor noştri de partid sunt oameni care nu au mai făcut politică. Auzim mereu în jurul nostru oameni care spun că ei nu fac politică, că ei nu se inplică sau, mai grav, nu participă la vot. Atunci cum se poate schimba ceva în bine dacă nu se implică? Hai să spunem lucrurilor pe nume: politicul este implicat în toate domeniile de activitate şi ne afectează, zi de zi, viaţa fiecăruia dintre noi. Dacă stăm deoparte, aceleaşi persoane vor hotări pentru noi, indiferent că sunt la un partid sau altul. Noi mizăm pe acei oameni care au fost dezamăgiţi de toate celelalte partide şi care pot găsi în Mişcarea Populară Mehedinţi un reprezentant al intereselor lor. Fără îndoială că nu primim chiar pe oricine şi nu punem filtru decât pentru cei certaţi cu legea şi care au probleme mari de integritate. Noi nu dorim ca acei politicieni frustraţi, imorali şi contestaţi să considere că pot să-şi facă o carieră politică, urmărindu-şi propriile interese, în Mişcarea Populară Mehedinţi. Pe de altă parte, avem în vedere simpatizanţii preşedintelui Traian Băsescu şi, din punctul meu de vedere, cei mai mulţi susţinători ai săi, un procent foarte mare după ultimele sondaje, se vor îndrepta către noi. În rest, suntem un partid deschis către toţi românii care au convingeri de dreapta.

Reporter: Ce procent şi-a propus să obţină Mişcarea Populară Mehedinţi la alegerile locale din acest an?

Eugen Golea: Alegerile europarlamentare din anul 2014, dar şi scrutinul prezidenţial, au fost primele examene electorale ale nostre. Procentele pe care l-am obţinut au fost încurajatoare, iar acesta ne dă mari speranţe că la alegerile locale de anul viitor avem şanse reale să obţinem un procent foarte bun. Am făcut o evaluare a rezultatului obţinut şi am constatat că Mişcarea Populară Mehedinţi are potenţial politic de creştere. Am observat că am avut organizaţii care nu erau atât de puternice, dar unde am obţinut un scor foarte bun. Trebuie să întărim aceste structuri locale atât prin reorganizarea lor, cât şi prin atragerea cât mai multor membri, în special femei şi tineri. Mişcarea Populară Mehedinţi a obţinut un scor mai mic în localităţile rurale, acolo unde populaţia este mai puţin informată, dar şi unde influenţa primarilor este foarte mare. Nu uitaţi că noi am obţinut acest rezultatat fără a avea aleşi locali ceea ce a constituit un dezvantaj faţă de celelalte partide politice. Preocuparea mea principală este să întăresc aceste organizaţii, mai ales acolo unde există un interes evident din partea unui număr mare de cetăţeni. De asemenea, am în vedere atragerea de oameni de calitate, credibili şi oneşti, care să se implice în activitatea de partid, dar şi să fie promovaţi în funcţii de conducere, la nivel local şi judeţean. Este prematur să vorbim despre procente, însă ne propunem să avem reprezentanţi în Consiliul Judeţean Mehedinţi şi aleşi în toate localităţile judeţului.

Reporter: Ce mesaj politic transmiteţi cetăţenilor judeţului în perspectiva alegerilor locale?

Eugen Golea: Alegerile locale din acest an sunt foarte importante pentru judeţul Mehedinţi ţinând cont de faptul că judeţul duce o lipsă acută de locuri de muncă, iar investiţiile sunt puţine sau aproape deloc. Cei care vor conduce destinele judeţului începând din vara acestui an trebuie să găsească soluţii, să caute investitori şi să le acorde facilităţi acestora pentru a deschide noi unităţi de producţie care să absoarbă forţa de muncă disponibilă locală. În cel de-al doilea rând, trebuie axat pe atragerea de fonduri europene în domeniile prioritare, infrastructură, agricultură, turism etc. Le transmit cetăţenilor judeţului Mehedinţi să aibă încredere în noi. Am arătat în această perioadă că suntem o formaţiune politică formată preponderent din tineri, din oameni care nu au mai făcut politică. Este nevoie de un alt mod de a face politică. Mişcarea Populară Mehedinţi este un partid care şi-a propus să vină cu altă viziune şi un alt mod de a face politică. Este un partid care promovează altfel de oameni şi care vrea cu adevărat să facă ceva pentru acest judeţ, aflat într-o situaţie economică şi socială extrem de dificilă. Mişcarea Populară Mehedinţi are soluţii pentru dezvoltarea judeţului Mehedinţi. Vrem ca în 2016 să fim o forţă politică redutabilă pentru a putea dezvolta economic Mehedinţiul prin atragerea de investiţii care să creeze locuri de muncă în aşa fel încât tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece din judeţul nostru sau chiar din ţară.

A consemnat Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *