Eugen Golea, discutie cu Principele Radu despre dezvoltarea Mehedintiului

La recenta vizită pe care Familia Regală a efectuat-o în municipiul Drobeta Turnu Severin, Principele Radu a avut o întânire cu reprezentanţi ai comunităţii de afeceri din judeţul Mehedinţi. Printre cei care au participat la aceste discuţii s-a numărat şi Eugen Golea, care a discutat cu Principele Radu despre posibilităţile de dezvoltare economică a judeţului Mehedinţi. În urma acestei întâlniri, Eugen Golea a declarat că din discuţiile avute a reieşit că sprijinul Principelui Radu în această direcţie s-a concretizat pe două componente care să contribuie la dezvoltarea judeţului.
Una este legată de atragerea de investiţii directe care să valorifice resursele locale, respectiv forţa de muncă disponibilă şi calificată, ţinând cont de faptul că în municipiul Drobeta Turnu Severin a existat o industrie dezvoltată în domeniul naval, feroviar, al prelucrării lemnului, energiei. S-a concretizat ideea ca în perioada următoare să se realizeze o serie de proiecte pe care Principele Radu să le promoveze prin intermediul Casei Regale în Europa şi nu numai. Un exemplu în acest sens ar fi realizarea unei croaziere pe Dunăre cu un grup de potenţiali investitori care să viziteze obiectivele turistice ale judeţului, din partea de vest a Europei, în principal din Germania şi Austria, şi care să vină pe Dunăre în judeţul Mehedinţi, trecând prin Orşova şi ajungând la Drobeta Turnu Severin. Cu prilejul acestei vizite ar urma să se organizeze şi o conferinţă în care acestor investitori să le fie prezentate oportunităţile de dezvoltare ale judeţului Mehedinţi.
Cea de-a doua componentă este cea privitoare la turism şi a vizat punerea în valoare a Insulei Şimian. S-a concluzionat că în acest sens Casa Regală are relaţii cu persoane influente din Turcia, care sunt interesate de repunerea în valoare a fostei Insule Ada-Kaleh şi includerea Insulei Şimian într-un circuit turistic internaţional.
„Întâlnirea cu Principele Radu a fost una foarte utilă. Principele Radu s-a arătat deschis şi interesat atât de propunerile mele, cât şi de dezvoltarea judeţului Mehedinţi. Este o persoană dornică să să ne ajute şi sunt convins că în urma acestor discuţii Principele Radu va face toate eforturile pentru a ne ajuta să punem în aplicare acestei idei discutate. Alteţa Sa şi-a arătat toată disponibilitatea pentru a ne sprijini şi a ajuta judeţul Mehedinţi să se dezvolte. Consider că este un început bun şi există premise ca prin intermediul Casei Regale să identificăm câteva posibilităţi de dezvoltare a judeţului pe termen lung”, a concluzionat Eugen Golea discuţia avută cu Principele Radu.
Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *