Elevă din judeţul Mehedinţi premiată de ministrul Educaţiei Naţionale

Magelona_Petrescu_Iulia_MitracheO elevă din judeţul Mehedinţi a fost premiată de către ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop.

Iulia Mitrache, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin, a fost premiată de către ministrul Edicaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop. Festivitatea de premiere a avut loc marţi la Palatul Parlamentului, unde ministrul Educaţiei Naţionale a premiat elevii câştigători din acest an ai olimpiadelor internaţionale sau regionale pe discipline. La evenimentul au fost prezenţi preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României, Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, Camelia Gavrilă, consilierul premierului României, Stelian Fedorca, şi secretarii de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Elisabeta Kovacs, Oana Ariana Bucur şi Petru Andea.

Alături de elevi au fost premiate şi cadrele didactice care i-au pregătit, dar şi şcolile din care aceştia provin. Iulia Mitrache a venit la festivitate însoţită de profesoara Magelona Petrescu, cea care a pregătit-o pentru perfomanţa obţinută din acest an. Iulia Mitrache a obţinut în acest an Premiul III la faza internaţională a Olimpiadei OLAV. Totodată, ea este singurul elev din judeţul Mehedinţi care a fost premiat în acest an de către ministrul Educaţiei Naţionale pentru excelenţă în învăţământ.

Elevii olimpici premiaţi de către ministrul Educaţiei Naţionale la olimpiadele şcolare au primit o diplomă şi o recompensă financiară.

Mircea Popescu

Sursa foto: Pagina de facebook Petrescu Magelona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *