Eduard Koler (PMP): “Trebuie să deschidem Severinul pentru a deveni un oraș atractiv pentru investitori, pentru turism, pentru cultură și sport”

Eduard_Koler_PMP1Mâine are loc lansarea candidaților PMP Mehedinți pentru alegerile locale din data de 27 septembrie. La acest eveniment politic va participa și Eugen Tomac, președintele PMP, alături de doamna Ioana Constantin, secretar-general adjunct al partidului și de alți membri din conducerea partidului.
PMP Mehedinți s-a consolidat mult în ultimele luni și dorește să obțină un procent de peste 10% la nivelul județului.
Pentru Primăria Drobeta Turnu Severin va candida Eduard Koler, un nume nou în această competiție electorală și în politica mehedințeană.

Înaintea lansării candidaturilor și a campaniei electorale, Eduard Koler ne-a acordat un scurt interviu.

Reporter: Domnule Eduard Koler, de ce ați decis să intrați în politică și să candidați pentru funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin?

Eduard Koler: Am decis să intru în politică și să candidez pentru că nu mai pot să stau pe margine și să privesc la ceea ce se întâmplă, pentru că trebuie să schimbăm ceva în municipiul Drobeta Turnu Severin și în județul Mehedinți, un oraș și un județ prinse in tentaculele acestei caracatițe PSD – PNL, care a politizat toate funcțiile și care își vede doar de propriile interese.

De ani de zile ne uităm la politicienii celor două partide care dețin înalte funcții publice și nu s-a schimbat aproape nimic. Județul Mehedinți și municipiul Drobeta Turnu Severin sunt sărace, în primul rând din cauza acestor politicieni care nu au fost capabili să propună idei și proiecte de dezvoltare.

Toți au exercitat aceste funcții doar raportat la interesele lor, personale sau electorale, pentru a-și păstra funcțiile sau a fi realeși, însă județul Mehedinți și municipiul Drobeta Turnu Severin au rămas în continuare sărace, fără investiții majore, fără locuri de muncă bine plătite, fără o perspectivă sigură.

Reporter: Ce credeți că ar trebui făcut pentru o dezvoltare economică reală atât a județului cât și a municipiului?

Eduard Koler: Sunt foarte multe lucruri de făcut, dacă este într-adevăr competență și voință. Este nevoie de o implicare mult mai responsabilă, de idei, de proiecte, de soluții concrete. Fie că vorbim de județ, în ansamblul său, fie de municipiul Drobeta Turnu Severin, avem atâta potențial de dezvoltare, dar nu știm să-l valorificăm tocmai datorită incompetenței de care au dat dovadă politicienii noștri în toată perioada cât au condus acest județ. Noi, cei de la PMP, venim cu idei și cu soluții concrete la probleme reale, pentru că acestea au lipsit.

Reporter: Cum credeți că se poate dezvolta municipiul Drobeta Turnu Severin și care este viziunea dumneavoastră în acest sens?

Eduard Koler: Eu provin din mediul de afaceri și cunosc foarte bine ce trebuie făcut pentru ca Severinul să fie un oraș dezvoltat. Severinul este un oraș închis. Trebuie să deschidem Severinul pentru a deveni un oraș atractiv pentru investitori, pentru turism, pentru cultură. Avem un atu extrem de important, Dunărea, pe care nu știm să o valorificăm pentru a ne dezvolta. Severinul are un potențial uriaș de dezvoltare și aici mă refer atât la poziția sa geografică, dar și la ceea ce poate oferi. În alte părți au 3 pietre și fac din ele un obiectiv turistic. Noi aveam atâtea vestigii istorice, dar pe care nu știm să le punem în valoare pentru a atrage turiști și a dezvolta orașului. Același lucru se întâmplă și cu investitorii. Dacă știi să găsești posibilități, dacă știi să promovezi zona ta, oferindu-le facilitățile de care au nevoie, acești investitori vor veni. Sunt doar câteva idei, însă avem un program amplu de dezvoltare a orașului a orașului, bazat pe idei și soluții concrete și realiste, care pot fi puse în aplicare. Eu am făcut acest lucru, realizările mele din Severin se pot vedea.

Reporter: Credeți că veți reuși să vă faceți cunoscute aceste idei, astfel încât alegătorii să vă acorde votul de încredere?

Eduard Koler: Eu cred că printr-o comunicare eficientă putem să transmitem severinenilor toate aceste idei și proiecte, viziunea noastră pentru dezvoltarea Severinului. Și mai cred în destinul acestui oraș, în potențialul său uman și material, în renașterea și înflorirea sa…

A consemnat Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *