Drama maestrului Ştefan Popa Popa’s din Drobeta Turnu Severin. Ar fi o eroare retragerea titlului de cetățean de onoare

Stefan_Popa_Popas1„Eu vin aici pentru oameni, vă iubesc, deşi am suferit mult în acest oraş. Atâta timp cât actualul primar (Constantin Gherghe, fostul primar al Severinului n.r.) este în funcţie voi veni la Drobeta Turnu Severin”, declara marele artist Ştefan Popa Popa’s la vernisajul expoziţiei de caricatură, intitulat „Antroposatire”, origanizat în urmă cu câțiva ani la Palatul Culturii „Theodor Costescu” din municipiu.

Maestrul Ştefan Popa Popa’s a amintit şi drama personală prin care a trecut în minunatul nostru oraş, fără resentimente, patimă sau durere, ca elev al Liceului de Arte Plastice din Drobeta Turnu Severin: mama sa, profesoară de chimie în Drobeta Turnu Severin, a fost arestată și închisă aproape 3 ani, după ce a fost victima unei înscenări de luare de mită, iar tatăl său a fost găsit spânzurat, artistul fiind de părere că de fapt a fost omorât de Securitate, pentru că era disident anticomunist și trimitea scrisori la postul de radio Europa Liberă.

Într-o ieșire publică recentă, maestrul Ştefan Popa Popa’s i-a făcut pe olteni “ciurucuri”, care au invadat Timișoara și au scăzut potențialul cultural al acestui oraș.

A fost fără îndoială o caracterizare nepotrivită, regretabilă, condamnabilă și total neadevărată.

Observ că aceste afirmații au stârnit un val de furie în mai multe orașe din Oltenia, care vor să-i retragă maestrului Ştefan Popa Popa’s titlul de cetățean de onoare.

În Mehedinți, liberalii sunt cei mai virulenți, ei dorind să propună un proiect de hotărâre pentru retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin acordat lui Ştefan Popa Popa’s.

Ar fi o mare eroare să se recurgă la acest gest!

Ştefan Popa Popa’s poate să regrete acest gest și poate să-și ceară scuze pentru afirmaților făcute.

Mai mult, o perioadă importantă a vieții sale se leagă de municipiul Drobeta Turnu Severin, unde a învățat, a trăit și a lucrat.

Cu sau fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin, Ştefan Popa Popa’s rămâne un mare artist al țării și al lumii.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *