Dosar de politician mehedintean: Constantin Saceanu, aproape sa ajunga presedintele PNL Mehedinti

Constantin_Saceanu
Constantin Săceanu a fost un politician activ pe scena politică mehedinţeană şi unul care a deţinut mai multe funcţii alese sau numite de-a lungul anilor în administraţia publică judeţeană. Săceanu a intrat în politică în primii ani de după 1990, înscriindu-se în PNL Mehedinţi, partid în care putea să aibă o carieră de excepţie. A fost ales consilier local şi consilier judeţean pe listele acestui partid.

În anul 2000 părăseşte PNL Mehedinţi şi fondează în judeţ, alături de alţi foşti liberali, printre care defunctul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Nicolae Păunel, şi Stelian Ploscaru, Uniunea Forţelor de Dreapta (UFD) Mehedinţi, formaţiune înfiinţată la nivel national de Varujan Vosganian. În toamna anului 2000, mai precis în luna noiembrie, Constantin Săceanu avea să devină deputat, înlocuindu-l pe ţărănistul Ulpiu Radu Micle, care decedase înainte de a-şi termina mandatul. Constantin Săceanu fusese pe locul 2 pe lista pentru Camera Deputaţilor a CDR Mehedinţi la alegerile din anul 1996. A stat în funcţia de deputat doar o lună de zile, până la alegerile parlamentare din luna decembrie a anului 2000.

După o foarte scurtă perioadă la UFD Mehedinţi, Constantin Săceanu revine în PNL Mehedinţi, partid din care nu a mai plecat şi unde activează şi în prezent. În anul 2005 Constantin Săceanu a fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Mehedinţi, unde a stat până în luna martie a anului 2007, când a fost numit director general al RAAN.

La alegerile locale din anul 2008 Constantin Săceanu a fost candidatul PNL Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. S-a clasat pe locul 3, iar la alegerile parlamentare din toamnă a candidat, fără succes, pentru funcţia de deputat din partea PNL Mehedinţi pe Colegiul uninominal 1, incluzând municipiul Drobeta Turnu Severin. În anul următor, 2009, era schimbat din funcţia de director al RAAN.

Marea şansă politică a lui Constantin Săceanu a fost la începutul anului 2011, când putea să fie ales în cadrul unei conferinţe judeţene extraordinare de alegeri în funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi. Toate calculale prevesteau o victorie categorică. A ajuns în turul doi cu Liviu Mazilu, însă a pierdut surprinzător şi clar în faţa acestuia.

După îndepărtarea lui Liviu Mazilu din PNL Mehedinţi, Constantin Săceanu a fost reactivat, fiind ales la conferinţa judeţeană din toamna anului 2013 în funcţia de vicepreşedinte al PNL Mehedinţi, alegeri la care Virgil Popescu a devenit noul preşedinte al partidului.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *