Dosar de politician mehedintean: Andi Nodit – un tanar politician de perspectiva retras din politica

Andi_Nodit

Andi Nodiţ a fost unul din tinerii politici de perspectivă ai judeţului Mehedinţi, dar care a clacat în final. Andi Nodiţ s-a afirmat în forţă în politica mehedinţeană, în special în calitatea de membru al PNL Mehedinţi, partid în care a deţinut mulţi ani funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret. A fost câţiva ani şeful de cabinet al senatorului PNL de Mehedinţi, Alexandru Ioan Morţun.

A părăsit acest partid, poate într-un moment neinspirat, înscriindu-se în PDL Mehedinţi. Andi Nodiţ a fost timp de trei mandate consecutive consilier judeţean. În perioada 2010 – 2012 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

A fost reales consilier judeţean pe listele M N MH la alegerile locale din vara anului 2012, însă un an mai târziu renunţa la această calitate.

La alegerile parlamentare din anul 2012, Andi Nodiţ a candidat din partea ARD Mehedinţi pentru funcţia de deputat pe Colegiul uninominal 4 Camera Deputaţilor. Deşi era mehedinţean şi se implicase foarte mult în problematica judeţului în perioada cât a fost vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, Andi Nodiţ a pierdut la scor acel scrutin în faţa unui candidat al USL Mehedinţi impus de la centru, Marius Manolache, care nu avea nimic în comun cu judeţul.

Andi Nodiţ a avut atunci cea mai frumoasă campanie electorală dintre toţi candidaţii înscrişi în competiţia parlamentară din judeţ.

Acum Andi Nodiţ s-a retras, inexplicabil, din viaţa politică mehedinţeană, unde părea să aibă o carieră promiţătoare. Nu este însă primul tânăr politician mehedinţean care se retrage din politică mult prea devreme. Însă în cazul lui Andi Nodiţ, la experienţa sa politică şi funcţiile pe care le-a deţinut, această retragere ar putea fi considerată un act de laşitate, chiar dacă are o motivaţie sau o dezamăgire serioasă.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *