Doinita Mariana Chircu – o mare oportunitate electorala la Orsova

doinita_chircuÎn municipiul Orşova se anunţă o bătălie electorală extrem de disputată la scrutinul local din acest an. Situaţia politică, dar mai ales cea legată de administraţia publică locală din municipiul Orşova a fost cam tot timpul una tensionată. Spre sfârşitul anului trecut în acest frumos oraş dunărean a fost dizolvat Consiliul Local, fapt care a determinat formarea unui nou for local din supleanţii de pe listele partidelor care au depăşit pragul electoral. Mai mult, la Orşova nu a existat niciodată continuitate la funcţia de primar, cu alte cuvinte niciun primar nu a mai fost reales la finalul mandatului sau într-un alt mandat. Sunt şanse mari ca nici la scrutinul local din vara acestui an să nu fie continuitate, întrucât actualul primar al orşului, liberalul Ion Manea, nu stă prea bine la nivelul încrederii în rândurile orşovenilor. Viaţa politică din Orşova a fost una extrem de disputată, politicienii din acest oraş părând mai interesaţi de disputele politice decât de găsirea unor soluţii pentru dezvoltarea municipiului.

 

O variantă electorală cu mari posibilităţi de reuşită este candidatura doamnei Doiniţa Mariana Chircu. Ea a mai candidat la ultimele alegeri locale, cele din anul 2012, pentru Primăria municipiului Orşova. Atunci a candidat din partea MNMH, alianţa electorală formată la nivelul judeţului din PDL, UNPR, PNŢ-CD şi PER. Deşi a făcut o campanie electorală intensă, Doiniţa Chircu nu a reuşit să câştige simpatia orşovenilor, aceştia votând într-o proporţie covârşitoare cu Ion Manea. Actualul primar al Orşovei a fost ajutat şi de o masivă susţinere politică, fiind candidatul USL Orşova pentru această funcţie, o alianţă aflată atunci la o cotă foarte mare de încredere. Cu siguranţă această susţinere i-a fost foarte utilă, însă era de aşteptat ca Ion Manea să câştige mandatul de primar, întrucât Doiniţa Chircu era din start defavorizată datorită alianţei din partea căreia candida, dar şi din cauza faptului că nu era un cetăţean al acestui municipiu. Între timp, ea a crescut foarte mult ca imagine, bucurându-se de încrederea unui segment important din populaţia municipiului Orşova. De fapt, toţi liderii politici şi toate sondajele făcute spun că Doiniţa Chircu stă cel mai bine la nivelul încrederii electoratului orşovean. Cu siguranţă Doiniţa Chircu va candida pentru funcţia de primar al municipiului Orşova. Nu se ştie însă în ce formulă electorală îşi va depune candidatura.
Între timp, Doiniţa Chircu a făcut demersurile înfiinţării unei asociaţii, denumită „Împreună pentru Orşova”, prin care şi-a propus să renască spiritul civic în acest frumos oraş dunărean. „Această Asociaţie trebuie să renască spiritul civic şi să redea mândria orşovenilor prin acţiuni concrete, să demonstrăm că şi la Orşova se pot face lucruri bune, că municipiul poate să renască şi să redevină important pe harta economică, culturală, sportivă, turistică a judeţului. Asociaţia «Împreună pentru Orşova» va avea posibilitatea să conceapă proiecte care să primească şi finanţări externe şi în felul acesta să găsească surse alternative de dezvoltare a municipiului. Mă interesează să lucrez mai mult cu cetăţenii Orşovei, să colaborez mai mult cu oameni care nu au mai făcut politică, dar care au idei şi sunt dispuşi să se implice pentru identificarea celor mai bune soluţii pentru a salva municipiul Orşova. Mă interesează să intru în comunicare şi cu cetăţeni ai municipiului Orşova plecaţi în străinătate care îşi doresc peste ani, la revenirea acasă, să îşi găsească un municipiu prosper. Am şi discutat cu câteva persoane plecate de mulţi ani la muncă în străinătate care îşi doresc să se implice în acest proiect «Împreună pentru Orşova». Doresc să comunic mai mult cu tineretul care actualmente este blazat şi dezorientat pentru că Orşova nu le oferă locuri de muncă şi nici speranţe la momentul actual. Consider că tinerii trebuie implicaţi în acest proiect pentru că oportunităţile perioadei 2014-2020 din punctul de vedere al finanţării europene pot fi soluţii pentru problemele lor”, motiva Doiniţa Chircu necesitatea înfiinţării acestei Asociaţii.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *