Doinita Chircu, in linie dreapta spre Primaria Orsova

doinita_chircu_virgil_popescu

Doiniţa Mariana Chircu este candidatul PNL Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Orşova. Raportat la intenţia sa de a câştiga acest fotoliu de primar, opţiunea politică a doamnei Doiniţa Chircu este una corectă şi cu cele mai mari şanse de reuşită. Este o soluţie reciproc avantajoasă. Doiniţa Chircu avea nevoie de un partid puternic care să o susţină, iar PNL Mehedinţi de un candidat cu şanse reale să câştige această funcţie.

Pe primul loc în preferinţele orşovenilor

Înscrierea doamnei Doiniţa Chircu în cursa pentru primăria municipiului Orşova era o decizie aşteptată. Nu se ştia însă partidul din partea căruia va candida. După mai multe tatonări, a optat pentru PNL Mehedinţi, o foarmaţiune politică în măsură să-i asigure suportul politic pentru o victorie previzibilă. Doiniţa Chircu se află deja pe primul loc în topul preferinţelor orşovenilor. O astfel de poziţionare îi oferă o mare şansă de victorie. Deşi a mai candidat şi la ultimele alegeri locale, scutin la care a fost înfrântă de actualul primar al Orşovei, Doiniţa Chircu a avut abilitatea necesară de a crede în posibilităţile ei, dar mai ales în destinul şi în viitorul acestui frumos oraş dunărean, unde are capacitatea să producă o schimbare mult aşteptată de locuitorii săi. Mai mult, Doiniţa Chircu a rămas în continuare ataşată de acest municipiu, preocupându-se constant de problemele cu care se confruntă şi fiind în permanenţă în contact cu cetăţenii săi. Doiniţa Chircu nu a abandonat niciodată ideea că în acest frumos oraş nu se poate face nimic, că nu există posibilităţi reale de dezvoltare economică. Ea a înţeles că de vină pentru situaţia actuală din Orşova sunt toţi primarii care s-au perindat prin fruntea administraţiei publice locale, dar şi disputele politice sterile, generate de anumiţi politicieni orşoveni care aveau doar propriile lor interese. Dovadă că niciun primar nu a făcut mai nimic pentru municipiul Orşova este confirmat de faptul că, după 1990, în acest oraş niciun primar nu a fost reales în funcţie nici la terminarea mandatului, nici într-un alt mandat. Poate tocmai de aceea Doiniţa Chircu este pe primul loc în preferinţele orşovenilor şi considerată de aceştia cea mai bună variantă pentru primărie, pentru că au fost dezamăgiţi de fiecare dată de toţi în cei care şi-au pus încrederea. Doiniţa Chircu are o şansă nu doar de a câştiga Primăria Orşova, dar şi de a produce schimbarea de care acest oraş are nevoie, tot la fel de mult cum orşovenii au şansa să aleagă un altfel de primar, unul care să se implice responsabil în problemele locale, să găsească soluţii viabile şi să vină cu un program coerent, în primul rând de dezvoltare economică, de creare de locuri de muncă, de un program de punere în valoare a potenţialului turistic. Din acest punct de vedere, Doiniţa Chircu este o soluţie mult mai credibilă. Ea are cu siguranţă un mare avantaj în comparaţie cu toţi primarii Orşovei de până acum: are sinţul responsabilităţii şi luptă până la capăt pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectele în care crede şi care sunt utile comunităţii.

O şansă pentru PNL Mehedinţi

Din punct de vedere politic, pentru PNL Mehedinţi nominalizarea doamnei Mariana Chircu drept candidat pentru funcţia de primar al municipiului Orşova ar putea să fie o mare victorie politică. În acelaşi timp, PNL Mehedinţi ar câştiga pentru a doua oară consecutiv funcţia de primar al Orşovei, deoarece şi actualul edil, Ion Manea, a fost ales în anul 2012 din postura de membru al acestui partid. Dacă Doiniţa Chircu va fi aleasă primar la Orşova, în egală măsură este şi o victorie a lui Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi. Politician cu o perspectivă politică certă, Virgil Popescu, în calitatea sa de lider veritabil al PNL Mehedinţi, şi-a asumat această candidatură, însă mai mult decât atât este faptul că a făcut o opţiune electorală corectă. Interesul său şi al partidului pe care îl conduce este acela de a câştiga cât mai mulţi primari, iar Doiniţa Chircu este un candidat nu numai redutabil, ci şi cu prima opţiune de a câştiga Primăria municipiului Orşova. Succesul doamnei Doiniţa Chircu la Orşova este şi succesul politic al PNL Mehedinţi.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *