Dobrota Valentina-Gabriela si Eugen Golea propun: „Proiecte de investitii, strategii de dezvoltare durabila pentru Drobeta Turnu Severin si Mehedinti”

Strategii_dezvoltare

O idee mai veche a doamnei Dobrotă Valentina-Gabriela şi a lui Eugen Golea s-a materializat prin organizatea unei întâlniri care a avut ca scop prezentarea oprtunităţilor de dezvoltare a judeţului Mehedinţi. Sub titlul „Proiecte de investiţii, strategii de dezvoltare durabilă pentru Drobeta Turnu Severin şi Mehedinţi”, doamna Dobrotă Valentina-Gabriela, candidat PMP Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, şi Eugen Golea, liderul PMP Mehedinţi, au organizat o şedinţă de lucru în sala de conferinţe a Hotelului Parc din municipiu la care au participat ca invitaţi reprezentanţi ai două fonduri de investiţii din Anglia şi Africa, consultanţi, alături de reprezentanţi ai autorităţii publice din judeţ, dar şi oameni care doresc să depună proiecte. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a conştientiza potenţialul de dezvoltare economică a municipiului Drobeta Turnu Severin şi al judeţului Mehedinţi şi de a găsi soluţii de implimentare a unor proiecte care să genereze locuri de muncă şi bunăstare. „Această acţiune este pentru sănătatea financiară a judeţului Mehedinţi, iar în cadrul acestei întâlniri am invitat proiectanţi care ştiu să lucreze pe fonduri europene, dar, totodată, să identificăm şi posibilităţi de a face ceva şi pe fonduri de investiţii. Este o întâlnire între cei care fac investiţii şi cei care vor să facă investiţii. Prin această întâlnire am dorit să punem la aceeaşi masă doritorii de investiţii cu consultanţii, alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi oameni de afaceri şi cu idei de afaceri. De aceea am invitat două fonduri de investiţii şi plasament. Aceste fonduri sunt un fel de bancă, care caută plasamente serioase pentru investiţiile pe care le vor face. Consider că municipiul Drobeta Turnu Severin şi judeţul Mehedinţi eu un enorm potenţial de dezvoltare, însă acesta este prea puţin valorificat. Prin această întâlnire dorim să găsim acele posibilităţi de investiţii pentru a dezvolta economic această frumoasă zonă”, a declarat Dobrotă Valentina-Gabriela.

„Mehedinţiul se poate dezvolta pe două axe: turism şi microindustrializare”

Mădălin Matică, reprezentantul companiei de consultanţă E-Invest Marketing a declarat că judeţul Mehedinţi beneficiază de un mare potenţial de dezvoltare şi că, dacă se găsesc soluţii, există reale posibilităţi de investiţii în judeţ, în special în turism şi agricultură. „E-Invest Marketing are 11 ani de existenţă şi în tot acest timp ne-am ocupat de consultanţă în afaceri. Avem peste 1400 de proiecte scrise şi aprobate. Din 2008 am început să lucrez pe Mehedinţi şi pot să spun că m-am ataşat de acest judeţ, unde există un potenţial foarte mare, dar care, din păcate, este prea puţin exploatat. Vă asigur că privind din afară avantajele pe care le are judeţul Mehedinţi sunt evidente. Iar aici mă refer în primul rând la fluviul Dunărea. În anul 2012, potrivit unei statistici, prin faţa dumneavoastră au trecut 87. 000 de turişti care însă nu au coborât pe mal, în oraşul şi judeţul dumneavoastră. Ce-ar fi însemnat să se oprească motonavele pentru aceşti 87. 000 de turişti? Ar fi însemnat sume mari de bani venite în acest judeţ numai din acest sector. De asemenea zona de nord a judeţului este una care este prea puţin exploatată din punct de vedere turistic. Acolo există biserici şi mânăstiri pe care turiştii străini vor dori să le vadă. În zona de sud există, fără îndoială, un imens potenţial agricol de dezvoltare. Eu cred că Mehedinţiul se poate dezvolta pe două axe: turism şi microindustrializare. Mai poate fi valorificată Insula Şimian. Am lucrat 6 ani la acest proiect care era într-o formă finanţabilă”, a declarat Mădălin Matică.

Propunere de dezvoltare locuinţe sociale

Reprezentantul englez al unui fond de investiţii participant la dezbatere a propus construirea de locuinţe sociale la preţ redus. Acesta spune că a mai construit astfel de locuinţe în multe oraşe din România şi că avantajul acestora este consumul scăzut de energie şi rezistenţa la cutremure.

Un alt proiect extrem de important discutat şi care ar contribui la  dezvoltarea turismului în Mehedinţi ar fi punerea în valoare a Insulei Şimian. Şi în ceea ce priveşte acest proiect reprezentanţii fondurilor de investiţii şi consultanţii participanţi la această dezbarere au concluzionat că există posibilităţi reale ca proiectul Insula Şimian să fie pus în aplicare.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *