Deputatul Ion Cupă: „România va ajunge în mai la o contracție a afacerilor de peste 50%, România pierde în fiecare zi 500 milioane de euro”

Ion_Cupa_PMPDeputatul mehedințean Ion Cupă trage un semnal de alarmă în contextul epidemiei de coronavirus că datorită acestei situații țara noastră are foarte mult de suferit din punct de vedere economic. Parlamentarul spune că în aceste condiții România pierde sume uriașe de bani și că, spre deosebire de alte țări dezvoltate, nu are posibilitatea de a injecta bani în economie.

„Toate restricțiile impuse de autoritățile statului român în această perioadă trebuie respectate. De către toți. Scurtarea perioadei crizei sanitare înseamnă șanse în plus pentru revenirea economică.
Ceea ce nu înseamnă că avem restricția de a gândi la soluții pentru viitor. Chiar trebuie să o facem.
România va ajunge în mai la o contracție a afacerilor de peste 50%, România pierde în fiecare zi 500 milioane de euro. Cam jumătate din cifra de afaceri a unei zile. PIB-ul la finele anului ar putea fi cu până la 25% mai mic. România nu are resursele unor state puternice de a injecta masiv bani în economie. Nouă ne-ar trebui cca 23 de miliarde de euro ca să ținem economia cu nasul deasupra apei.
UE creează mecanisme de sprijin și e bine că o face. Sumele care ne revin sunt/vor fi însă departe de nevoile noastre reale de a face față acestei crize economice suprapuse peste cea sanitară. Iar mecanismele de creditare care ne sunt puse la dispoziție, bune pe termen scurt, creează alte probleme pe termen mediu și lung.
Cam așa stăm. Cum procedăm?”, a declarat Ion Cupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *