Deputatul Ion Cupă, liderul providențial pentru PMP Mehedinți

Ion_Cupa_depunere_candidaturaScrutinul local din județul Mehedinți, desfășurat în data de 27 septembrie, a arătat că, în ciuda dominației partidelor mari, respectiv PSD și PNL Mehedinți, este loc și pentru unele partide mici să se consolideze, dar mai ales să spere că pot obține aleși. înaintea votului de la locale, puțini credeau că PMP Mehedinți poate să intre în structura administrației publice județene, dar mai ales că poate câștiga primari comunali.

Cu toate acestea PMP Mehedinți a obținut doi primari comunali și un rezultat care i-a permis pentru prima dată în istoria să intre în Consiliul Județean Mehedinți cu doi consilieri. Un astfel de rezultat electoral are, în opinia mea, în primul rând un efect asupra moralului acestui partid.

Faptul că a reușit să acceadă în cele mai importante structuri ale administrației publice locale și județene, dar a și obținut primari comunali, constituie premise serioase pentru PMP Mehedinți să spere și să creadă într-un rezultat și la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie. La fel ca alegerile locale, și alegerile parlamentare vor fi abordate cu maximă seriozitate de către PMP Mehedinți.

Pentru cest scrutin, PMP Mehedinți a propus liste de candidați cu oameni integri. Deputatul Ion Cupă deschide lista pentru Camera Deputaților, iar Florin Gagea pe cea de la Senat.

Din nou deputatul Ion Cupă, cu vasta sa experiență politică și electorală, își asumă misiunea de lider responsabil, aceea de a candida și de a conduce partidul în această bătălie electorală extrem de importantă. Este o competiție foarte dificilă, dar pe care deputatul Ion Cupă, în calitatea sa de lider providențial pentru PMP Mehedinți, a înțeles să o abordeze cu suficientă maturitate politică.

Decizia ca Ion Cupă să candideze din partea PMP Mehedinți pe prima poziție a listei pentru Camera Deputaților a fost o decizie corectă, pentru că este singurul politician acest partid nu doar cu cea mai vastă experiență, dar și cel care poate fi locomotiva formațiune la alegerile parlamentare, astfel încât să obțină un scor foarte bun.

Rezultatul de la alegerile locale a arătat cât se poate de evident că implicarea deputatului Ion Cupă a fost decisivă în scorul obținut de PMP Mehedinți și accederea pentru prima dată în structura Consiliului Județean Mehedinți. Meritul său este cu atât mai mare cu cât a beneficiat de un timp extrem de scurt pentru a construi acest partid, demers pe cât de anevoios, pe atât de corect raportat la rezultatul ultimului scrutin.

Evident, alegerile parlamentare sunt la fel de dificile ca și cele locale, însă Ion Cupă are capacitatea și abilitatea politică necesare pentru a adopta o strategie electorală care, la fel cum a fost la locale, să aducă un scor foarte bun PMP Mehedinți și, implicit, câștigarea unui mandat de parlamentar. PMP Mehedinți s-a consolidat suficient de bine în ultimul timp și este pe un trend ascendent, un culoar favorabil care are șanse mari să fie încununat de succes la scrutinul parlamentar.

De când a revenit în politica mehedințeană, Ion Cupă și-a propus în primul rând să construiască un partid, iar un partid se construiește pe baza rezultatelor electorale obținute și a aleșilor locali. Scrutinul de alegerilor locale a demonstrat că strategia politică a lui Ion Cupă pentru construirea PMP Mehedinți a fost una corectă. Scrutinul parlamentar din data de 6 decembrie este cel de-al doilea examen politic pe drumuri afirmării PMP Mehedinți, un drum pe care Ion Cupă a decis să meargă hotărât și încrezător.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *