Deputata Alina Teiş: „Împreună vom merge până la capăt!”

Alina_T4În urmă cu exact o sută de ani, Romania intrase în război de partea Imperiului Rus, Angliei şi Franţei. Pe atunci, unirea cu Basarabia părea un vis ce era departe de a se concretiza, mai ales că două treimi din teritoriu erau pierdute în faţa Puterilor Centrale.

În plus, ţara noastră trecea printr-o perioadă de zbucium, la un pas să abandoneze lupta din Primul Război Mondial. Nu am abandonat! Suntem datori ca nici noi, acum, să nu abandonăm eforturile pe care le-a făcut PSD pentru o Românie care să fie tot mai dezvoltată, o Românie educată, democrată.

Am un anunţ important de făcut, dar şi o invitaţie specială. La aproape 30 de ani de la Revoluţie, românii ies din nou în stradă împotriva abuzurilor făcute chiar de instituţiile care ar trebui să-i apere! Sâmbătă, 9 iunie, de la ora 20:00, în Bucureşti va avea loc cea mai mare manifestare de stradă din România ultimelor decenii, deoarece ţara noastră a primit şansa de a-şi etala valorile democratice.

Un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democraţia şi statul de drept sunt afectate de câţiva ani în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi aşteptăm pe toţi care vor să trăiască într-o ţară liberă, în care să nu mai fie instituţii aflate sub teroare, unde, din cauza unei propagande toxice uriaşe se pune problema ca o putere subterană să paraziteze deciziile şi să influenţeze într-un mod ocult decizii importante, să permită instruziuni neconstituţionale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti să fie închise, zeci, mii de destine să fie distruse.

Soluţiile propuse de cei care aruncă cu promisiuni mincinoase prin intermediul, cel mai adesea, al discursurilor bombastice, se rezumă la întoarcerea la popor şi la omul simplu, aşa ca titlu general, fără însă a se oferi soluţii concrete pentru problemele identificate.

De fapt, singurul caz pe care se sprijină populiştii, specialişti în vorbire meşteşugită de altfel, este specularea nemulţumirii populaţiei, indiferent de nemulţumire, căutând să aducă în mentalul colectiv faptul că autorităţile, indiferent care ar fi ele, tratează cu nepăsare nevoile poporului şi ale omului simplu. Pe acest fundal au aparut din ce în ce mai multe mişcări anarhice sub umbrela unor partide politice sau mişcări autointitulate ca formaţiuni politice care insistă asupra faptului că România ar fi un concept desuet sau că suveranitatea naţională a fost răpită de instituţiile europene, într-un mod necinstit şi fără adeziunea poporului.

Într-adevar, România se confruntă, în acest moment, cu multe manifestări populiste, de extremă dreapta, din păcate. Aceasta este o situaţie care trezeşte, fără echivoc, un profund sentiment de îngrijorare raportat la faptul că scopul final al acestor mişcări este distrugerea ţării. De aceea noi, ieşim în stradă pentru a apăra democraţia şi pentru a-i apăra pe judecători de influenţele oculte ale instituţiilor de forţă care urmăresc „pas cu pas” peste 6 milioane de români.

Prof. Alina Teiş,
Deputat PSD de Mehedinţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *