Deputata Alina Teiş, declaraţie politică: „Românii își doresc o dezbatere între cei doi candidați!”

Deputatmhh_Alina_Teis3Distinse domnule preşedinte,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi,
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

Românii își doresc o dezbatere între cei doi candidați!

Românii au decis! Pe 24 noiembrie, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, se vor confrunta doamna Viorica Dăncilă și domnul Klaus Iohannis. De aceea este important ca până atunci românii să-și creioneze  o idee despre cine sunt cei care le cer voturile.

Îmi doresc ca toți românii să vadă ce fel de președinte au în prezent, și să facă diferența dintre ceea ce au și ceea ce pot avea. De aceea cred că dezbatere între doamna Viorica Dăncilă și domnul Klaus Iohannis este absolut esențială. O dezbatere în care care să se vorbească despre ceea ce s-a realizat sau nu s-a realizat. Despre cât de mult a luptat fiecare pentru binele românilor, despre cât de multe măsuri a luat fiecare pentru economia acestei țări, despre cât de implicat și dăruit a fost fiecare în munca sa.

Până acum, domnul președinte în funcție, Klaus Iohannis a evitat orice întâlnire cu contracandidații săi din cursa pentru Cotroceni, fiindu-i deja cunoscută reticența de a-i întâlni. Însă acum este timpul ca domnul președinte să iasă în față, să lupte pentru voturile românilor, nu doar să le ceară ori de câte ori apare în public, fără să facă nimic.

Doamna Viorica Dăncilă a exprimat în mod public, în repetate rânduri, dorința de a avea dezbateri cu domnul Iohannis, însă solicitările dânsei n-au primit până acum un răspuns. Așa că lipsa unei dezbateri între principalii candidați a reprezentat un viciu al procesului electoral și o problemă de transparență în ceea ce privește programele acestora pentru mandatul de președinte al României.

Îmi pun speranța că această situație nu se va repeta în turul al doilea, pentru că datorăm cetățenilor români o dezbatere deschisă și cinstită despre proiectele pe care cei doi candidați le au pentru România.

Doamna Viorica Dăncilă a lansat și de această dată un apel către domnul Klaus Iohannis, o scrisoare în care îl provoacă la o confruntare electorală. Este foarte important, ca cetățenii să poată face direct comparația între cei doi candidați și să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie președintele României pentru următorii cinci ani.

Este normal să avem această confruntare, este o obligație pe care o avem față de români: să spunem ceea ce am realizat și ce ne propunem pentru perioada următoare. Sunt sigură că, din această dezbatere electorală, învingătoare va ieși doamna Viorica Dăncilă. Românii știu cât de mult s-a luptat fiecare candidat pentru ei, cât de mult și-a dat fiecare interesul ca lor să le fie bine.

Susțin această confruntare dintre doamna Viorica Dăncilă și domnul Klaus Iohannis. În ciuda tuturor jignirilor care i-au fost aduse candidatului nostru, lupta doamnei președinte va continua pentru adevăr și dreptate!

Vă mulţumesc!

Deputat PSD de Mehedinţi
Prof. Alina Teiş

12 noiembrie 2019, Camera Deputaţilor, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *