Deputata Alina Teiş, declaraţie politică: „România la puterea a zecea!”

Alina_Teis_dec_oct_2019Distinse domnule preşedinte,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi,
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

România la puterea a zecea!

Chiar dacă odată cu trecerea moțiunii de cenzură am pierdut o bătălie, n-am pierdut însă și războiul final. Dimpotrivă, mai este mult,mult de luptă. La final, P.S.D. va demonstra că este mai unit, mai puternic, mai bun. Vom arăta faptul că, a avut idei bune, dar și o viziune pentru a transforma România, și că programul nostru de guvernare a fost unul bine gândit, în comparație cu ceea ce vor anunța cei care vor să preia puterea.

Pentru noi, una din cele mai importante provocări abia acum începe. Și aici vorbim despre alegerile prezidențiale. O cursă unde vom face tot posibilul să câștigăm.

Cu ce se deosebește candidatul nostru față de candidații celorlalte partide politice? Este un om simplu, un om dedicat, care vrea, înainte de toate, binele cetățenilor români. Este un om bun, care are puterea să aplaneze conflictele și care poate aduce oamenii împreună. Este o persoană care poate îndrepta lucrurile din această țară și care îi poate aduce un suflu nou.

Odată intrată în această cursă, doamna Viorica Dăncilă și-a asumat că, atunci când va ajunge în fruntea țării, va schimba multe din lucrurile care acum se desfășoară într-un mod eronat.

În primul rând, va lupta pentru o societate în care nimeni nu este lăsat în urmă. Va susține incluziunea socială reală, inclusiv la nivel economic și cultural.

Candidatul nostru, și viitorul președinte, va promova performanța economică în tandem cu dreptatea socială, înseamnând o redistribuire echitabilă a prosperității și a oportunităților, incluzând grupurile sociale marginalizate sau vulnerabile.

Președintele nu va negocia democrația, ci va apăra și promova modele democratice autentice, atât în politica internă, cât și în cea internațională.

Doamna Viorica Dăncilă și-a propus să vegheze la siguranța națională și să combată riscurile la adresa României, dar și să susțină proiectele care contribuie la îmbunătățirea securității energetice a României și parteneriatele externe care servesc acestui obiectiv.

Președintele nostru se va strădui să avem o administrație implicată, puternică și responsabilă. Va susține accesul echitabil și universal la educație și sănătate, dreptul la locuire decentă, dreptul la mobilitatea muncii și la mobilitatea socială, scopuri în sine pentru existența statului de drept.

În mandatul viitorului președinte, România se va remarca mai mult pe plan european și internațional, doamna Viorica Dăncilă și-a propus să fie un președinte care să schimbe modelul politicii externe cu beneficii de imagine personale și zero rezultate concrete, într-un model de politică externă axată pe urmărirea interesului României și al românilor, pentru că, România trebuie să iasă din stadiul de parte reprezentată în procesul de decizie european și să acceadă în cel de parte activă, cu viziune și capacitate de a influența deciziile europene.

Noul președinte se va preocupa mai mult de românii din afara granițelor, le va asculta nevoile și va face demersuri pentru a-i ajuta.

Doamna Viorica Dăncilă și-a propus ca țara noastră se se regăsească în circuitul întâlnirilor și dezbaterilor care contează în politica internațională. Se dorește ca România să găzduiască cel puțin o instituție oficială europeană de prestigiu.

Candidatul nostru se va asigura că Palatul Cotroceni și Administrația Prezidențială vor funcționa 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru a se ocupa de urgențele care apar în țară.

Vedem așadar o mulțime de inițiative, menite să schimbe lucrurile în mai bine în România. Și care sunt sigură că vor fi puse în aplicare, dacă doamna Viorica Dăncilă va câștiga aceste alegeri. Pentru că, înainte de toate, candidatul nostru are cuvânt. Și nu-și încalcă promisiunile.

Vă mulţumesc!

Deputat PSD de Mehedinţi
Prof. Alina Teiş

15 octombrie 2019, Camera Deputaţilor, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *