Deputata Alina Teiş, declaraţie politică: „Prima zi de școală”

Alina_Teis_scoalaDistinse domnule preşedinte,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi,
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

Prima zi de școală

Prima zi de şcoală, o amintire care nu va dispărea niciodată, va rămâne întipărită în memoria tuturor. Prima zi de școală ne amintește că, încrederea și prețuirea se câștigă în anii în care învățăm. De la grădiniță și până la liceu, cu părinți, profesori și autorități care se implică pentru binele copiilor.

Prima zi de școală vine cu emoții și momente de neuitat, cu oameni care te marchează o viață întreagă. Este ziua în care elevii clasei pregătitoare își cunosc pentru prima dată învățătorii, cei din clasele primare se gândesc la gimnaziu, elevii de gimnaziu își doresc să devină liceeni, iar liceenii visează deja la viața de student. Toți, dacă sunt susținuți și ajutați, devin oameni de valoare ai societății românești.

În prima zi de școală, cadrele didactice privesc cu bucurie și multe așteptări spre fiecare dintre reprezentanții acestor generații de elevi, în timp ce familiile lor își doresc să-i vadă oameni mari, cu idealurile realizate.

În prima zi de școală am vrut să-mi amintesc și eu de această perioadă frumoasă din viață, așa că am fost alături de elevii de la trei unități de învățământ, din municipiul Orșova. Este vorba de Școala Gimnazială „Petru Dumitriu”, de Colegiul Tehnic „Dierna” și de Liceul Teoretic „Traian Lalescu”. Am simțit emoțiile elevilor, emoțiile dascălilor și părinților.

Odată cu acest început de an școlar îmi pun încă o dată speranța în cei care au grijă de elevii noștri. În dascălii care sunt sigură că vor face tot posibilul să-i învețe pe cei mici, să-i transforme în oameni mari, frumoși și inteligenți. Și mai am încredere că autoritățile vor face tot ce trebuie pentru binele elevilor: că aceștia vor avea transportul școlar decontat, că vor primi bursele școlare cuvenite, că vor primi o masă sănătoasă la școală, că vor avea pe bănci toate manualele de care au nevoie și că vor învăța în condiții decente. Și am încredere că, în următorii 2-3 ani, se va rezolva complet problema școlilor cu toalete în curte.

În calitate de membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport vă doresc tuturor celor care înfloriți inimile copiilor, multă sănătate și noi succese în nobila dumneavoastră misiune, iar elevilor, an școlar reușit, care să vă deschidă noi orizonturi spre viitor.

Vă mulţumesc!

Deputat PSD de Mehedinţi
Prof. Alina Teiş

11 septembrie 2019, Camera Deputaţilor, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *