Deputata Alina Teiş, declaraţie politică: „Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor”

Alina_Teis_dec18septDistinse domnule preşedinte,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi,
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor

Dragi colegi, Partidul Social Democrat a propus tuturor partidelor politice să semneze un pact naţional pentru bunăstarea românilor. Un acord prin care vrem să le dăm oamenilor o certitudine scrisă că niciun partid politic nu le va mai tăia pensiile și salariile, ci dimpotrivă, vor continua creșterile, vor avea un trai de viață decent.

Acest document a fost realizat având în vedere afirmațiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunță că vor impune din nou măsuri de austeritate. Pactul a fost transmis către toate partidele, iar în document se regăsește garanția că nivelul de trai al românilor va fi unul tot mai bun.

Angajamentele din acest pact vizează trei paliere: menținerea nivelului veniturilor, adoptarea unor măsuri pe plan social, cât și a unor măsuri care susțin mediul de afaceri.

Pactul este absolut necesar pentru a îmbunătăți tot ceea ce se întâmplă în societatea românească. Cei care l-au semnat și-au asumat să nu susțină modificarea sau amânarea aplicării articolelor din Legea Pensiilor care prevăd majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1775 lei, creşterea nivelului indemnizaţiei minime la 775 lei începând cu 1 septembrie 2020 şi recalcularea pensiilor.

Și salariile românilor trebuie să crească. Este un alt angajament pe care ni l-am asumat de la începutul guvernării. Această majorare este prevăzută pentru întreg sistemul public la 1 ianuarie 2020 şi 1 ianuarie 2021. De asemenea, salariile din Educaţie vor crește de la 1 septembrie 2020.

Toate partidele trebuie să aibă grijă de mediul de afaceri. Să continue aplicarea anuală a Programului Start-Up Nation, să mențină facilitățile fiscale acordate IMM-urilor, să păstreze sistemul de impozitare pentru persoanele fizice și juridice .

Nu pot să nu observ însă indiferența cu care partidele din opoziție tratează acest pact. Le doresc înțelepciune liderilor partidelor politice din opoziție pentru a conștientiza că românii nu mai trebuie să retrăiască perioada tăierilor și a austerității. Și le adresez și eu îndemnul de a semna acest pact, un pact care trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare.

Vă mulţumesc!

Deputat PSD de Mehedinţi
Prof. Alina Teiş

18 septembrie 2019, Camera Deputaţilor, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *