Deputata Alina Teiş, declaraţie politică: „NOUĂ, social – democraţilor, ne pasă într-adevăr de copiii acestei ţări!”

Alina_Teis_deeputatDistinse domnule preşedinte,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi,
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

NOUĂ, social – democraţilor, ne pasă într-adevăr de copiii acestei ţări!

Ne interesează educaţia pe care o primesc, condiţiile în care locuiesc, cresc şi se formează ca adulţi. De aceea, în programul nostru de guvernare, am luat măsuri prin care îi sprijinim  pe copii, dar şi pe părinţii lor.

În şedinţa de Guvern de ieri, 19 februarie 2019, prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a anunţat adoptarea O.U.G. referitoare la alocaţiile copiilor, urmând să producă efecte de la 1 martie 2019, când acestea aproape că se dublează. Cei cu vârsta de până în 2 ani, sau de până în 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi, vor primi 300 de lei. Tot 300 de lei primesc şi copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi. Iar copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani primesc  150 de lei.

Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă,  după cum urmează: 0,4 I.S.R. pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi), 0,168 I.S.R. pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani şi 0,4 I.S.R. pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi.

Pentru plata acestor alocaţii, bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale  a fost suplimentat cu peste 2,1 milioane de lei. Măsura nu poate decât să mă bucure, mai ales că, alocaţia de stat pentru copii este o sumă de bani pe care statul o acordă, în mod nediscriminatoriu, tuturor copiilor.

Pe lângă alocaţiile mai mari, investiţiile pe care le avem programate în celelalte sectoare vor face din copiii noştri unii mai buni şi mai sănătoşi. Iar aici mă refer la faptul că avem investiţii în sistemul educaţional, care, de altfel, primeşte un buget record. De asemenea, mulţi bani se alocă şi pentru sănătate, dar şi pentru Ministerul Tineretului şi Sportului.

Prin tot ceea ce facem, avem grijă de copiii acestei ţări. Avem grijă ca viitorul lor să fie mai frumos şi mai bun!

Vă mulţumesc!

Deputat PSD de Mehedinţi
Prof. Alina Teiş

20 februarie 2019, Camera Deputaţilor, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *