Deputata Alina Teiş, declaraţie politică: „Moțiunea de cenzură nu va trece!”

Alina_Teis_comunicat_maiDistinse domnule preşedinte,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi,
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

Moțiunea de cenzură nu va trece!

Observăm în ultimele zile cum opoziția se leagă de moțiunea de cenzură ca și când aceasta ar fi cel mai important lucru de care trebuie să ne preocupăm. Subiectul ține, de zile întregi, paginile ziarelor și deschide jurnalele televiziunilor de știri, și toată lumea îl tratează ca pe ceva vital, fără de care România nu ar mai putea exista.

Cred că această moțiune de cenzură vine la pachet cu multă ură din partea celor care doresc doar să preia puterea, fără a ști și ce să facă după aceea.

Am citit moțiunea, și am văzut cum cei din opoziție se bucură ca niște copii, dar nu vin cu nicio soluție. Își doresc să conducă această țară, doar că nici măcar nu se înțeleg între ei.

Această moțiune de cenzură a fost dorită mai mult de președintele Klaus Iohannis, pentru că, în continuare, candidatul cel mai puternic sau contracandidatul pentru Klaus Iohannis rămâne Viorica Dăncilă. Iar șeful statului s-a gândit că, dacă va reuși să dea jos Guvernul, poate va avea mai multe șanse la prezidențiale.

Am văzut o moțiune de cenzură care conține multe neadevăruri. Vorbim de omisiuni intenționate, distorsionări ale realității și multe invenții, scrise din disperarea opoziției de a acapara puterea.

Se spune în moțiune că s-a alocat cel mai mic buget pentru investiții. Adevărul este că în 2019 s-a alocat cel mai mare buget pentru investiții din istoria României, aproape 50 de miliarde lei, cu 20 de miliarde în plus față de Guvernul lui Cioloș.

Opoziția a mai venit cu un argument: au fost descurajați investitorii privați. De fapt, au fost făcute investiții în economie. În primele 6 luni, investițiile străine directe, în totalitate private, au crescut cu 30% față de anul trecut, ajungând la 2,3 miliarde euro.

Se mai spune că a crescut prețul la facturile la utilități prin #O.U.G.114. Adevărul este că, prin O.U.G. 114, au fost plafonate prețurile la energie electrică și la gazele naturale, astfel încât prețurile la facturi să nu mai crească.

O altă minciună este că Guvernul „nu dă doi bani” pe soarta școlii românești. Însă Guvernul P.S.D. a alocat cea mai mare sumă din istoria României pentru învățământ. Și la fel se întâmplă și cu unitățile medicale unde bugetul a crescut de 15 ori, față de cel alocat în Guvernul susținut de președintele Iohannis.

Și tocmai pentru că nu ține cont de realitate, această moțiune nu va trece. Sunt sigură că parlamentarii au înțeles că România are nevoie de stabilitate. Și că stabilitatea nu poate veni dacă la conducerea țării ajung niște oameni care nu că nu au viziune.

Am încredere că în Parlament sunt oameni responsabili, care conștientizează că o moţiune de cenzură trecută poate bulversa starea politică și economică a țării noastre.

Am convingerea că nu va trece această moţiune. Și că vom continua să muncim și să ne ducem la bun sfârșit programul de guvernare.

Vă mulţumesc!

Deputat PSD de Mehedinţi
Prof. Alina Teiş

8 octombrie 2019, Camera Deputaţilor, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *