Deputata Alina Teiş: “Aproape 3.000 de copii din România sunt bolnavi de diabet”

Alina_Teis_dep_MH_CD2Alina Teiş, deputat PSD de Mehedinţi, subliniază faptul că data de 14 noiembrie a fost aleasă „Ziua mondiala diabetului” şi are ca obiectiv conştientizarea problematicii diabetului în comunităţi la nivel global.

Este nevoie de o mai bună informare a persoanelor care suferă de diabet, acesta reprezentând, în acelaşi timp, şi o manieră de implicare şi de informare a publicului.

Vârsta la care apare diabetul este tot mai scăzută. Sunt bebeluşi care la opt luni de viaţă ajung să fie dependenţi de insulină. Aproape 3.000 de copii din România sunt bolnavi de diabet. Asta înseamană de trei ori mai mult faţă de acum doua decenii. Peste 200 de copii au dezvolat diabet de tip 1, adică sunt insulino-dependenţi. În prezent, în România, peste un milion şi jumătate de oameni au diabet.

Pe glob, peste 371 milioane de persoane au diabet şi acest număr creşte zilnic. Pe lângă tratamentul medicamentos, modificarea dietei şi a stilului de viaţă sunt esenţiale în managementul de succes al diabetului, precum şi practicarea regulată a exercitiilor fizice şi controlul ingestiei de zahăr. Prin combinarea acestor strategii, persoanele cu diabet pot duce o viaţă normală, fericită, fără a lasa ca diabetul să stea în calea realizării visurilor lor.

Prof Alina Teiş,
Deputat PSD de Mehedinţi

Camera Deputaţlor, Bucureşti, 14 noiembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *