Deputata Alina Teiş: “4.500 de unităţi şcolare din ţara noastră vor avea acces la internet wireless”

Alina_Teis_dep_Mehedinti_CD2Doamna deputat PSD de Mehedinţi, Teiş Alina, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi membru în Comisia pentru egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, a prezentat într-o declaraţie de presă proiectul finanţat din fonduri europene „Platformă Naţională Integrată – Wireless Campus”.

„Condiţii mai bune pentru desfăşurarea actului educativ. Asta a fost una din promisiunile făcute în cadrul programului de guvernare. Promisiuni pe care reuşim să le îndeplinim cu fiecare program care se materializează.

Este foarte important ca şcolile din România să se poată compara cu cele din Europa. Din toate punctele de vedere. Să existe dotări demne de secolul XXI, profesori competenţi, iar elevii să obţină rezultate remarcabile la examene.

Una din dotările care cred că trebuie să existe în orice şcoală o reprezintă prezenţa internetului. E unul din elementele care îi ajută atât pe elevi, cât şi pe profesori. În acest sens, un proiect a fost deja adoptat. Iar prin intermediul său 4.500 de unităţi şcolare din ţara noastră vor avea acces la internet wireless.

Proiectul „Platformă Naţională Integrată – Wireless Campus” are o valoare totală de 44,95 milioane de euro. De pe urma acestor bani vor avea de câştigat peste un milion de elevi şi profesori, în următoarele 36 de luni, timp în care se preconizează că proiectul va fi demarat.

Consider că era nevoie de un astfel de proiect. Mai ales că accesul la resurse şi servicii digitale devine o resursă esenţială în procesul de predare-învăţare. Prin intermediul său, vorbim de o mai bună comunicare şi colaborare. În plus, vorbim de eficientizarea actului educaţional, întrucât accesul la informaţie se face mult mai rapid. Copiii au ocazia de a utiliza tehnologii informatice noi, indispensabile pentru un învăţământ modern. Un învăţământ în care se folosesc metode flexibile pentru dobândirea unui bagaj cât mai mare de informaţii.

Aşadar, e o investiţie bună şi de durată. O investiţie care, spun eu, va ajuta ca şcolile din România să se ridice la nivelul celor din străinătate. Iar elevii noştri să se remarce prin performanţele obţinute”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *