Daniel Cîrjan: “Am analizat toate propunerile înaintate de severineni, urmând ca cele care țin de competența Primăriei să fie transpuse în hotărâri de Consiliu Local”

Consilieri_liberali_severineniAstăzi am susținut o conferință de presă alături de consilierii locali liberali din cadrul Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, ocazie cu care am prezentat o situație a proiectului „Implică-te” prin care am rugat severinenii să vină cu idei, propuneri pentru comunitate și chiar cu soluții la problemele cu care ne confruntăm zi de zi.

În primul rând, mulțumesc din suflet celor câteva sute de severineni care și-au rupt din timpul lor pentru a veni cu propuneri în beneficiul orașului nostru, această implicare fiind  dovada clară că oamenii vor să fie parte a deciziilor pe care le adoptă administrația publică locală.

Proiectul acesta îmi doresc să fie un preambul la un alt proiect pe care mi-l doresc în Severin și care are deja succes major în orașe precum Oradea sau Cluj Napoca conduse de primari liberali, și anume Bugetarea Participativă. Aceasta presupune ca bugetul local să aibă anual o sumă de bani disponibilă care să fie direcționată doar pentru proiecte propuse de cetățeni și alese de cetățeni. Cu alte cuvinte, o parte din buget să fie cheltuit exact așa cum doresc oamenii.

Propunerile severinenilor au fost transmise prin trei modalități :  online pe site-ul daniel.cirjan.ro, pe rețelele de socializare dar și pe hârtie prin completarea flyer-ului pe care l-am distribuit în oraș.

Împreună cu consilierii locali liberali, am analizat toate propunerile care ne-au fost înaintate, urmând ca cele care țin de competența Primăriei să fie transpuse în hotărâri de consiliu local iar celelalte să fie transmise către instituțiile care au atribuții pe acel domeniu de activitate.

Propunerile severinenilor au fost diverse, printre acestea amintesc:

– Problema stringentă a încălzirii municipiului

– Problema extinderii rețelei de gaz

– Reabilitarea bazinului de Înot, a stadionului 1 Mai, a parcului debarcader sau a parcurilor Rozelor și Dragalina

– Probleme legate de parcarea cu plată din oraș

– Problema accesului bicicliștilor pe aleea pietonală Crișan

– Realizare de piste de biciclete

– Rețele de Wi-fi în zonele aglomerate din municipiul nostru, cum ar fi pădurea Crihala, parcul central, etc

– Problema colectării selective sar și a păstrării curățeniei în oraș

– Multe alte probleme diverse

Daniel Cîrjan,
Viceprimar Drobeta Turnu Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *