Cum încearcă primarul Marius Screciu să fie pe placul severinenilor

Mircea_Popescu_77Marius Screciu a câştigat alegerile pentru Primăria Drobeta Turnu Severin din vara anului 2016 la o diferenţă relativ mică, cu foarte puţin peste 1000 de voturi în faţa principalului său contracandidat, liberalul Daniel Cîrjan, actualul viceprimar.

În perioada de puţin peste doi ani de zile de când exercită funcţia de primar, Marius Screciu nu a realizat foarte multe lucruri în Drobeta Turnu Severin, însă ce a reuşit să facă, a făcut bine.

Evident, principala problemă cu care Marius Screciu s-a confruntat în calitatea sa de primar a fost asigurarea agentului termic în municipiu, problemă la care a găsit de fiecare dată soluţie. A mai fost şi demararea unor lucrări de asfaltare, fie în municipiu, fie în cartierele mărginaşe, ca şi realizarea unor lucrări de racordare la reţeaua de gaze pentru o parte a oraşului, dar şi alte lucrări edilitare.

Părerea mea este că, dacă primarul Marius Screciu nu angajează nişte proiecte de anvergură pentru Drobeta Turnu Severin, aşa cum a făcut predecesorul său, Constantin Gherghe, nu ştiu cât de mult se va bucura de încrederea severinenilor. Aceste proiect pot fi de natură economică, socială, culturală, toate având ca scop dezvoltarea municipiului.

În schimb, primarul Marius Screciu încearcă (şi chiar reuşeşte) să compenseze prin altceva, cu care se poate face plăcut, poate şi apreciat, în rândul severinenilor, şi anume consultarea.

Cred că şi un copil de grădiniţă, dacă ar veni în audienţă, ar fi primit de primarul Marius Screciu.

De la începutul mandatului, primarul Severinului a pus foarte mult accent pe consultarea cu severinenii, iar consecinţa acestei atitudini s-a văzut în anumite decizii pe care le-a luat.

Cea mai recentă decizie luată în urma acestor consultări a fost plata cu ora a locurilor de parcare, măsură care, deşi adoptată, a fost amânată pentru luna martie a anului viitor. Sunt convins că această măsură, dincolo de motivele tehnice care au dus la amânarea ei, va fi pusă în aplicare numai dacă întruneşte consimţământul majorităţii severinenilor.

Marius Screciu nu a fost şi nu este un politician charismatic. El a câştigat alegerile pentru Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin datorită unei conjuncturi politice şi electorale favorabile: a candidat din partea celui mai puternic partid şi ca reprezentant al unei alianţe electorale, susţinut şi de fostul primar Gherghe, a avut norocul că alegerile au fost dintr-un singur tut de scrutin.

Cu toate aceste, prin tipul său de atitudine adoptat până în prezent, acela de a consulta severinenii, primarul Marius Screciu are şanse mari să-şi mărească substanţial cota de încredere şi popularitate, în eventualitatea în care mai doreşte să mai candideze pentru un nou mandat de primar.

În altă ordine de idei, în comparaţie cu alţi candidaţi, fiind primar în funcţie, are şi posibilitatea să realizeze ceva în municipiul Drobeta Turnu Severinui, în baza căruia să ceară la viitoarele alegeri locale votul de încredere din partea severinenilor.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *