Cristi, nu fi trist, vei ajunge Presedintele Romaniei!

cristian_busoi

Severineanul Cristian Buşoi, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Bucureşti, a fost înlocuit cu Ludovic Orban în această competiţie electorală. De altfel, Cristian Buşoi a anunţat public că s-a retras din această competiţie.

Ce păcat! Ar fi fost pentru prima dată când un severinean ar fi putut câştiga Primăriei Capitalei. Dar în acelaşi timp a fost şi o usturătoare înfrângere politică pentru tânărul politician mehedinţean.

Cristian Buşoi a reuşit o performanţă unică în cazul unei nominalizări pentru funcţia de primar: nici nu şi-a anunţat bine candidatura pentru funcţia de primar al Capitalei că apropape toată presa s-a năpustit, pe bună dreptate, asupra sa. Paradoxal, deşi s-a dorit ca reprezentantul PNL în această competiţie să fie reprezentat de un tânăr, tinereţea lui Buşoi a devenit antipatică încă de la anunţul oficial al candidaturii.

De ce şi-a dorit severineanul Cristian Buşoi să candideze pentru Primăria Capitalei? Pentru gloria sa, pentru ascensiunea sa politică. Cristian Buşoi face parte din acea categorie de politicieni care vor funcţiile cele mai inalte. Nu îi interesează să conducă o filială politică, să consolideze un partid in teritoriu, ci vor doar să obţină anumite funcţii politice înalte datorită factorului politic.

Contextul în care Cristian Buşoi şi-a anunţat candidatura era unul extrem de favorabil. PNL este pe val, iar acest val ar fi putut să-l propulseze în funcţia de primar al Capitalei. Lipsa de notorietate, de încredere, dar şi greşelile pe care le-a facut au pus capăt acestei aspiraţii politice a lui Cristian Buşoi.

Primăria Capitalei ar fi fost pentru Cristian Buşoi doar o etapă în cariera politică de succes pe care îşi doreşte să o construiască. Scopul fiecăruri tânăr politician este cea mai înaltă funcţie politică pe care o poate obţine prin votul cetăţenilor: preşedintele României. Ca orice tânăr politician, şi Cristian Buşoi îşi doreşte cea mai înaltă funcţie în stat.

Şi da! Cristian Buşoi este cel mai mare politician pe care l-a dat Mehedinţiul vreodată! Este politicianul înnăscut şi tânărul cu care Severinul, oraşul său natal, dar şi judeţul se mândresc! Este singurul politician mehedinţean care poate aspira la cele mai mari funcţii şi demnităţi publice în statul român! Lui i se cuvin de facto toate aceste demnităţi, chiar dacă nu poate, din înălţimea funcţiei sale de europarlamentar, să coboare în mijlocul concitadinilor săi. Nu are timp pentru că politica mare se face doar la Bucureşti, nu în teritoriu, nu pe ultiţele satelor, nu printre oameni…

Pentru Cristian Buşoi politica însemnă numai Bucureşti! Doar acolo poate să-şi împlinească visele politice!

În buna tradiţie încetăţenită, funcţia de primar al Capitalei l-ar fi propulsat pe Cristian Buşoi drept candidat la funcţia de preşedinte al României la următoarele alegeri. S-a ratat o mare şansă, o mare oportunitate politică pentru Cristian Buuşoi de a-şi atinge acest obiectiv politic personal!

Cristi, nu fi trist, vei ajunge Preşedintele României! Vei fi numit la toamnă, după ce PNL va câştiga alegerile parlamentare, ministru, apoi vei deveni prim-ministru, iar din această postură vei putea candida şi deveni Preşedintele României.

Mircea Popescu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *