Cornel Stroescu şi Pro România Mehedinţi nu au ce gol politic să umple în judeţ

Mircea_Popescu_1Pe scena politică mehedinţeană se aşteaptă lansarea unui nou partid politic: Pro România Mehedinţi, formaţiunea iniţiată la nivel central de fostul prim-ministru Victor Ponta. În Mehedinţi, acest partid va fi coordonat până la Conferinţa judeţeană de alegeri de către Cornel Stroescu, o persoană cunoscută mai mult ca fermier.

Câteva consideraţii se impun pe marginea acestui nou partid politic şi a liderului său. Este greu de crezut că acest partid, în ciuda faptului că este condus de un fost premier al României, se va impune în judeţ, mai ales în actuala conjunctură politică locală. Evident, acest partid, în frunte cu liderul său, pot să fie încrezători în şansele lor de reuşită, însă, în opinia mea, posibilităţile de afirmare sunt minime.

Cred cu toată convingerea că singurele partide care vor conta la viitoarele alegeri şi pe scena politică mehedinţeană sunt cele două formaţiuni politice mari: PSD şi PNL Mehedinţi.

În afara acestor partide, ar mai putea să joace un rol ALDE Mehedinţi, care ar putea fi ceea ce se numeşte în politică „partidul-balama”, adică acel partid care poate să se alieze cu un alt partid pentru a forma o majoritate sau a acorda o susţinere politică.

În ceea ce priveşte liderul noului partid politic care se anunţă a fi lansat la nivelul judeţului, se impun, de asemenea, câteva precizări.

Dl. Cornel Stroescu nu este la prima experienţă politică. A mai făcut politică. Ultimul partid în care ştiu că a activat a fost Partidul România Unită (PRU) Mehedinţi, unde a deţinut şefia organizaţiei judeţene şi a candidat, fără succes, pentru funcţia de deputat la ultimele alegeri parlamentare. Dl. Cornel Stroescu lasă convingătoarea impresie că vrea neapărat să fie preşedinte de partid politic, uitând de faptul că în politică se intră ca să lupţi pentru o cauză, nu să fii neapărat preşedinte. De asemenea, dl. Cornel Stroescu a lăsat impresia că vrea să activeze ca lider doar la formaţiuni politice cu şanse politice şi electorale. PRU Mehedinţi a fost foarte aproape să intre în Parlamentul României, iar acum speră că datorită notorietăţii fostului premier Victor Ponta ar putea să devină un lider politic important al judeţului. Au mai încercat şi alţii, iar rezultatul a fost că au ieşit de pe scena politică locală.

Pe de altă parte, nici nu cred că dl. Cornel Stroescu are vocaţie de politician sau de lider politic. Rămân la părerea că este doar un orgoliu politic personal, acela de a fi lider de partid, iar din această poziţie să fie ales într-o funcţie publică aleasă.

În concluzie, cred că dl. Cornel Stroescu şi Pro România Mehedinţi nu au ce gol politic să umple în judeţ, pentru că în acest moment nu există o astfel de posibilitate, iar noul partid politic nu este nici pe departe unul imaculat.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *