Constantin Gherghe – un personaj politic histrionic

Constantin_Gherghe7Constantin Gherghe a fost anunțat candidat al Pro România Mehedinți pentru funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, fără însă ca el să confirme că va candida sau nu. Nu este nicio noutate, pentru că de-a lungul timpului Gherghe a fost întotdeauna imprevizibil.

Constantin Gherghe a fost nu doar un politician mediocru, ci și unul histrionic, în toată activitatea lui politică în care a condus două organizații politice județene și una municipală și a membru al 6 partide din județ. De când a intrat în politică,  Gherghe nu s-a sfiit să formuleze aprecieri despre oamenii politici în funcţie de propriul interes şi de conjunctura politică de moment.

Cât timp a fost lider al PDL Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe a avut numai cuvinte de apreciere la adresa conducerii democrat-liberalilor mehedinţeni, politicieni care l-au susţinut necondiţionat în toate proiectele sale administrative. După ce în anul 2012 USL Mehedinţi a preluat puterea locală,  atitudinea şi poziţia lui Gherghe s-a schimbat radical. Acesta nu a avut nicio reţinere în a ataca şi a acuza foştii colegi din PDL Drobeta Turnu Severin, oameni care i-au fost aproape atunci când a avut nevoie de o susținere reală. Interesant este şi faptul că Gherghe s-a folosit de politică doar pentru a beneficia de o susţinere care viza propriul său interes și  rol, acela de edil care vrea să pară responsabil pentru cetăţenii care i-au acordat votul de încredere. Pentru că, în realitate, implicarea sa a fost una ştearsă, neconvingătoare, fără forţa pe care o presupune asumarea unei calităţi de politician veritabil.

Constantin Gherghe a demonstrat, prin acest tip de atitudine publică, că nu are, nici pe departe, vocaţie de politician, ci doar s-a folosit de politica locală la cel mai înalt nivel. În timpul primului mandat a beneficiat de susţinerea necondiţionată şi totală a PDL Mehedinţi, graţie sprijinului constant pe care l-a avut din partea senatorului Mihai Stănişoară. Datorită acestei susţineri a putut să demareze marile proiecte de dezvoltare locală. Pentru că banii atraşi nu au venit pentru că Gherghe avea o capacitate administrativă remarcabilă, ci pentru că senatorul Mihai Stănişoară, aflat într-o poziție foarte bună în conducerea centrală a partidului,  a făcut lobby la ministrele de resort, conduse atunci de PDL.

Această susținere a  contat prea puțin pentru Constantin Gherghe, un personaj histrionic care a lăsat tot timpul impresia că este preocupat doar de latura administrativă și doar se folosește de politică pentru a-și atinge doar propriile interese. Istoria recentă a demonstrat această aserțiune, pentru că nu mai devreme de anul trecut era prezentat în mod public drept achiziție importantă a PNL Mehedinți, pentru ca la nici un an să fie prezentat tot achiziție importantă la Pro România Mehedinți.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *