Constantin Gherghe, un lider formal în fruntea PMP Mehedinţi

GHERGHE_CPMP Mehedinţi a trecut printr-o perioadă destul de dificilă după alegerile locale de anul trecut. Deşi a obţinut doi consilieri municipali severineni, în partid au apărut tensiuni, imediat după consumarea scrutinului local. Chiar dacă a fost surpriza alegerilor locale de anul trecut în municipiul Drobeta Turnu Severin, având reale posibilităţi de afirmare politică, anumite tensiuni şi lipsa unei activităţi politice susţinute au făcut ca PMP Mehedinţi să devină o formaţiune care contează prea puţin pe scena politică locală. Din acest punct de vedere, perspectivele politice ale PMP Mehedinţi sunt unele incerte, formaţiunea fiind lipsită de forţă şi acţiune. Nici Constantin Gherghe, preşedintele PMP Mehedinţi, nici Gabriela Dobrotă, prim-vicepreşedintele partidului, nu mai par interesaţi de activitatea politică a partidului pe care îl conduc, cu atât mai mult cu cât acum nu mai există nicio miză electorală. Mai mult, PMP Mehedinţi nu are nici reprezentare parlamentară, fapt care le diminuează şi mai mult potenţialul politic.

Un partid ca şi inexistent în CL Drobeta Turnu Severin

Înainte de fuziune PMP Mehedinţi a obţinut în urma votului din data de 5 iunie 2016 un număr de 2 consilieri municipali. UNPR Mehedinţi a candidat la alegerile locale în alianţă cu PSD, iar în urma distribuirii mandatelor i-a revenit 6 funcţii de consilieri municipali, restul de 5 mandate fiind atribuite social-democraţilor. La alegerile locale din luna iunie Alianţa PSD+UNPR a obţinut 11 mandate de consilieri locali. După această fuziune, PMP Mehedinţi a ajuns să deţină în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin un total de 8 mandate de consilieri, ceea ce plasează partidul pe locul 2 după PNL Mehedinţi, care are 10 consilieri. Chiar şi aşa, noua conducere a PMP Mehedinţi, în frunte cu Constantin Gherghe, nu a manifestat o activitate politică intensă, prin aleşii săi severineni, menită să reafirme şi să consolideze partidul.  în judeţ. deşi este cea de-a doua forţă politică în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, PMP Mehedinţi pare ca şi inexistent atât în legislativul local, dar şi ca manifestare politică la nivelul municipiului. PMP Mehedinţi nu are, în acest moment, nicio activitate, îndeosebi prin prisma faptului că are statut de partid de opoziţie.

Constantin Gherghe, un politician inactiv

Ocuparea funcţiei de preşedinte al PMP Mehedinţi de către Constantin Gherghe ar fi trebuit să conducă la consolidarea acestui partid în judeţ, dar în mod deosebit în municipiul Drobeta Turnu Severin. Cu atât mai mult cu cât PMP devenea cea de-a doua forţă politică în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin. De când a devenit preşedintele PMP Mehedinţi, Constantin Gherghe a lăsat impresia unui lider politic total dezinteresat de activitatea politică, unul care a acceptat această funcţie doar pentru a fi şef peste consilierii locali. De altfel, cei mai mulţi consilieri locali severineni ai PMP Mehedinţi, 6 la număr, provin din fostul UNPR Mehedinţi, apropiaţia ai fostului primar, care au fost propuşi pe locuri eligibile la alegerile locale de anul trecut pe lista Alianţei PSD+UNPR Mehedinţi, cu acordul său, atunci când Constantin Gherghe era preşedintele UNPR Mehedinţi. Este puţin probabil că în perioada următoare, dată fiind conjunctura politică a judeţului, Constantin Gherghe îşi va asuma rolul de lider politic în fruntea PMP Mehedinţi şi mai ales unul de veritabil opozant.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *