Cat de mult se va intari ALDE Mehedinti cu Ionut Sibinescu?

SibinescuIonuţ Sibinescu s-a înscris nu cu mult timp în urmă în ALDE Mehedinţi. După o perioadă de timp în care a activat ca independent, Ionuţ Sibinescu a decis să se implice în politica locală. Spune că a ales ALDE Mehedinţi, deoarece acesta este partidul în care crede că se poate afirma, că-şi poate pune în valoare potenţialul politic acumulat în toţi anii de când face politică în judeţul Mehedinţi.

Înscrierea lui Ionuţ Sibinescu în ALDE Mehedinţi survine într-un moment în care această formaţiune politică traversează o perioadă nu tocmai fastă. Insuccesul lamentabil de la alegerile locale din Drobeta Turnu Severin a creat o mare nemulţumire în cadrul celei mai importante organizaţii locale a partidului. Candidatul ALDE Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin a fost Romulus Vâlcu, care era şi copreşedintele organizaţiei municipale. ALDE a ratat intrarea în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, iar în organizaţie a fost ceva deranj, ca urmare a acestei înfrângeri oarecum neaşteptate, întrucât atât Romulus Vâlcu, dar şi întregul partid erau convinşi că partidul nu va rata intrarea în legislativul local.

Înscrierea lui Ionuţ Sibinescu în ALDE Mehedinţi ar putea fi un real câştig pentru partid în municipiul Drobeta Turnu Severin, pentru că, practic, foarmaţiunea a rămas descoperită la nivelul liderului organizaţiei municipale. Cât de mult însă se va întări ALDE Mehedinţi cu Ionuţ Sibinescu? Este o întrebare al cărei răspuns este greu de apreciat în momentul de faţă, deoarece depinde ce poziţie va ocupa în partid şi cât de mult se va implica în activitatea de partid. Teoretic Ionuţ Sibinescu vine cu anvergura unui politician cu experienţă, dar şi cu zestrea celor 3000 de voturi obţinute ca ca şi candidat independent pentru Consiliul Judeţean Mehedinţi la alegerile locale din vara acestui an. De asemenea, Ionuţ Sibinescu ar putea fi o piesă importantă şi în angrenajul organizaţiei judeţene, mai ales în perspective alegerilor parlamentare din luna decembrie.

Cu toate că a înregistrat un scor slab la alegerile locale din data de 5 iunie, ALDE Mehedinţi a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean prin Renata Nanciu, acest fapt fiind posibil doar datorită unei înţelegeri cu PSD Mehedinţi, partid care câştigase majoritatea consilierilor judeţeni. ALDE Mehedinţi a obţinut în urma votului doar doi consilieri judeţeni şi trei primari comunali.

Şi-a asumat o candidatură independentă

Ionuţ Sibinescu era consilier judeţean în funcţie în momentul în care a decis să candideze pentru un nou mandat. A avut însă proasta inspiraţie de a candida ca independent, crezând că poate să obţină numărul de voturi necesari pentru a-şi păstra mandatul. A desfăşurat o campanie electorală suficient de insistentă, bazându-se îndeosebi pe sprijinul tinerilor şi pe nemulţumirile oamenilor faţă de partidele politice.

În cele din urmă a pierdut, chiar dacă a primit foarte multe voturi pentru un candidat independent, aproximativ 3000, şi a devansat multe partide locale. Şi-a asumat cu toată convingerea candidatura ca independent şi, totodată, riscul care a decurs din această opţiune. Îi mai trebuiau câteva sute de voturi pentru a rămâne în continuare consilier judeţean, însă a pierdut.

Ionuţ Sibinescu s-a afirmat politic în PD Mehedinţi şi a deţinut funcţia de consilier judeţean în mai multe mandate. În anul 2012 a fost ales consilier judeţean pe lista M N MH, însă la puţin timp după alegeri a părăsit PDL Mehedinţi, alăturându-se PSD Mehedinţi. Eşecul de la scrutinul local, pe care de altfel şi l-a asumat, putea avea consecinţe directe asupra carierei politice a lui Ionuţ Sibinescu, un politician local care a crezut în capacitatea sa de a produce o schimbare în politica mehedinţeană. În ALDE Mehedinţi, Ionuţ Sibinescu îşi poate construi o carieră politică în măsura în care devine un lider, iar formaţiunea pe care o reprezintă are rezultate.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *