Câştigătoarele concursului Miss “Badante” 2017

Miss_Badante_Roma_Ilus_BumburiDuminică, 4 iunie 2017, la Restaurantul Pegaso (zona Castro Pretorio) din Roma a avut loc cea de-a doua ediţie a Concursului Miss “Badante” 2017, adresat româncelor care lucrează în domeniul asistenţei la domiciliu.

Desfăşurat sub genericul “Mândră floare-i româncuţa”, evenimentul din capitala Italiei a fost organizat de către doamna Elena Rodica Rotaru, preşedinte al Adociatia Lika Eventi, care de 4 ani organizează evenimente dedicate îngrijitoarelor de bătrâni din Italia, în colaborare cu Marilena Băcanu, coafor frumuseţe Roma, şi Puiu Ionescu – “Românii din Roma”. Concursul a fost organizat sub formă de spectacol cu prânz tradiţional românesc

Din juriu au făcut parte: Emanuele Latagliata, Romitv – preşedintele juriului, Elena Postelnicu – Radio România Actualităţi, Maurizio Esposito – Comitato Roma Capitale Italia Europa şi Si Federico Carabetta, jurnalist italian.

Concursul a avut şi o etapă preliminară, la Torino, în data de 21 mai 2017, evenimentul fiind organizat de Asociatia Maramureş, condusă de doamna Liliana Solomon, în colaborare cu Asociaţia Lika Eventi, preşedinde Elena RODICA Rotaru – Fashion Roma. Câştigătoarea concursului Miss “Badante” 2017 de la Torino a fost Georgiana Ţăranu, de 38 ani, din comuna Peştera jud Constanţa, căsătorită, 3 copii.

Miss_Badante_TorinoPe lângă probele clasice, concurentele au susţinut în concurs şi o probă de dans.

Câştigătoarea concursului Miss “Badante” 2017 de la Roma a fost desemnată Iluş Bumburi, de 58 ani din Comuna Batoşi, judeţul Mureş, 2 copii. Este de 10 ani în Italia, iar de 7 luni lucrează ca badantă de noapte.

Miss_Badante_Roma_Ilus_Bumburi1“Acest eveniment înseamnă pentru pentru ele România, casa noastră de aici, din Italia, mâncare tradiţional românească, muzică romanească, comunicare între noi, românii, bucuria de a petrece cateva ore de momente in care ne unge suflete de fericire. Acestei femei lucrează 24 din 24 de ore cu bătrânii, iar prin acest eveniment evadează din acest cotidian şi retrăiesc clipele de acasa. Am trăit clipe emoţionante şi frumoase alături de aceste romance minunate, le iubesc şi le înţeleg munca”, a declarat Elena Rodica Rotaru, la finalul spectacolului Miss “Badanta” 2017 de la Roma.

Miss_Badante_Roma_Ilus_Bumburi2Elena Rodica Rotaru a mai spus că îşi propune ca proiectul Miss “Badante” să se organizeze în toată Italia.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *