Când nevestele de foști primari de Mehedinți vor să devină primărițe…

Mihaela_DunarintuAlegerile locale din 27 septembrie din județul Mehedinți sunt unele cu totul atipice. Lăsând la o parte pandemia de Covid-10, care își pune în mod evident, amprenta asupra scrutinului local, aceste alegeri sunt total diferite față de cele precedente. Miza uriașă își pune amprenta asupra acestei competiții electorale.

O caracteristică a alegerilor locale din acest an o reprezintă faptul că este pentru prima dată în istoria scrutinului local din Mehedinți în care asistăm la candidaturi ale soțiilor unor primari din județ. Partidul care a reușit să adune cele mai multe astfel de femei este Pro România Mehedinți.

În orașul Baia de Aramă, Mihaela Dunărințu, soția fostului primar Rafael Dunărințu, candidează pentru funcția de primar al orașului. În primăvara acestui an, fostul primar al orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul de tăieri ilegale de arbori.

GheorgheciÎn comuna Godeanu, tot din partea Pro România Mehedinți, candidează pentru funcția de primar Sabina Gheorgheci. Ea este soția fostului primar al localității Ionică Gheorgheci și vrea să obțină votul alegătorilor acestei comune.

Fostul primar al comunei Godeanu, Ionică Gheorgheci, a fost condamnat în anul 2017 de către Curtea de Apel Craiova la 2 ani și 10 luni de închisoare pentru obținere ilegală de fonduri nerambursabile. Totodată, fostul primar are interdicție de a mai ocupa funcția de primar pentru cinci ani.

Dana_TrancotaÎn orașul Vânju Mare, Dana Trancotă va candida pentru prima oară la funcția de primar al orașului din partea PNL Mehedinți. Ea este soția fostului prefect al județului Mehedinți și fostului primar al orașului Vânju Mare, Dan Trancotă. La alegerile locale din anul 2016, Dan Trancotă a candidat din partea PNL Mehedinți pentru funcția de primar al orașului, clasându-se în final pe locul 3, după Nicolae Rugină, actualul primar, din partea PSD, și Alexandru Mijaiche, candidat din partea ALDE.

Confruntarea electorală de la Vânju Mare va fi foarte interesantă, aproape o reeditare a scrutinului trecut, pentru că Dana Trancotă se va lupta cu Alexandru Mijaiche, la alegerile din acest an candidat pentru funcția de primar din partea PSD Mehedinți.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *