Bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin a primit finanțare de la Guvernul României

Bazin_InotGuvernul României a aprobat în cadrul ședinței de ieri indicatorii tehnico-economici ai proiectului care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Bazinului de înot din Drobeta Turnu Severin.
În cadrul Ședinței de Guvern de astăzi, întrunită în condiții de legalitate deplină, în ciuda mesajelor de diversiune și intoxicărilor apărute, Executivul a luat decizii importante pentru români și în special pentru județul Mehedinți. Investiția are o valoare de 12,3 milioane euro și este suportată în mare parte de Compania Națională de Investiții, la care se adaugă și o contribuție a Consiliului Județean Mehedinți.

„Am mers la Palatul Victoria astăzi și am purtat, înainte de ședința de Guvern, câteva discuții cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și membrii Executivului pentru a susține acest proiect de hotărâre important pentru județul Mehedinți.
În prezent, obiectivul se află la Compania Națională de Investiții, iar decizia de finanțare are la bază în primul rând Strategia de Dezvoltare a Județului Mehedinți, dorința Guvernului de revitalizare a infrastructurii sportive locale și naționale, crearea condițiilor necesare practicării sporturilor de masă benefice pentru sănătate, dar și crearea premiselor pentru creșterea
performanțelor românești la nivel internațional.
În plus, împreună cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Alin Chirilă, am făcut demersuri pentru obținerea finanțării necesare acestui obiectiv și pentru faptul că știm că locuitorii din Drobeta Turnu Severin și din județul Mehedinți au arătat că reabilitarea / modernizarea Bazinului de înot este principala investiție pe care și-o doresc implementată în orașul reședință de județ”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Aladin_GuvernConform proiectului, Bazinul de înot va avea, pe de o parte, spațiul modern destinat înotului, cabinet medical, grupuri sanitare, vestiare, cabine de schimb, iar pe de altă parte, va avea spații pentru saună, masaj, jacuzzi, salină, dușuri, sală de fitness, birouri administrative și spații pentru depozitare.

„Veste bună pentru municipiul nostru. Ieri s-a aprobat prin hotărâre de guvern suma de 12,3 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea bazinului de înot. Urmează procedura de licitație și dacă toate lucrurile vor decurge bine, lucrările vor începe în primăvara anului viitor și vor dura 23 de luni. Va fi cel mai modern bazin de înot. Conform proiectului, bazinul va avea un spațiu modern destinat înotului, cabinet medical, grupuri sanitare, vestiare, cabine de schimb, saună, masaj, jacuzzi, salină, dușuri, sală de fitness și va corespunde organizării evenimentelor olimpice. Țin să mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și secretarului de stat Alin Chirilă pentru implicare și munca depusă”, a spus și Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *