Anul politic 2017 în judeţul Mehedinţi

????????????????????????????????????

Anul 2017 în judeţul Mehedinţi nu a fost un an prea intens din punct de vedere politic, iar aceasta în primul rând datorită faptului că, spre deosebire de anul precedent, nu a fost un an electoral. Cu toate acestea, partidele mehedinţene au avut diverse activităţi,în judeţ existând şi alegeri parţiale în două comune.

PSD Mehedinţi – principala forţă politică a judeţului

PSD Mehedinţi a continuat să fie şi în anul 2017 principala forţă politică a judeţului. Partidul condus de Aladin Georgescu a avut o evoluţie constantă, demonstrând că este o formaţiune politică puternică şi unită. PSD Mehedinţi a avut o activitate susţinută în acest an mai ales prin intermediul aleşilor săi fie că a fost vorba de reprezentaţii săi din administraţia publică judeţeană şi locală, fie de parlamentarii pe care îi are. Din acest punct de vedere, PSD Mehedinţi a obţinut rezultate notabile în acest an pe linia administraţiei publice locale. De asemenea, PSD Mehedinţi a reuşit, tot în acest an să câştige alegerile locale parţiale din comunele Şimian şi Godeanu.

Aladin Georgescu, preşedintele PSD Mehedinţi şi al Consiliului Judeţean Mehedinţi, a continuat şi în acest an procesul de modernizare al judeţului, prin derularea unor proiecte importante pentru judeţ, dar şi prin atragerea unor importante fonduri, îndeosebi guvernamentale. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, şi-a asumat pe deplin calitatea de primar, dovedindu-se un edil implicat, responsabil şi cu iniţiativă, un ales local care îşi cunoaşte foarte bine atribuţiile şi care este permanent interesat de dezvoltarea municipiului Drobeta Turnu Severin, unde încearcă şi reuşeşte să găsească soluţii la probleme punctuale.

PNL Mehedinţi – o revenire sesizabilă

PNL Mehedinţi a avut în acest an o evoluţie ceva mai susţinută. După eşecul lamentabil de anul trecut, liberalii mehedinţeni au încercat în anul 2017 să mai revină pe scena politică locală atât ca activitate politică, dar şi ca mesaj politic. Preşedintele PNL Mehedinţi, deputatul Virgil Popescu, a fost în acest an un politician activ atât ca lider de partid, cât şi ca voce a opoziţiei parlamentare în judeţ. De asemenea, şi Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin şi liderul liberalilor severineni, a fost foarte prezent în spaţiul public. În cadrul organizaţiei judeţene a PNL Mehedinţi au avut loc în acest an anumite alegeri interne, menite să întărească partidul.

Alegeri locale parţiale

La data de 11 iunie 2017 în judeţul Mehedinţi au avut loc alegeri parţiale în două comune ale judeţului, respectiv Şimian şi Godeanu. În comuna Şimian, cea mai mare comună a judeţului, scrutinul electoral a fost câştigat în mod categoric de către Constantin Truşcă, candidatul PSD Mehedinţi, cu un procent de peste 90%. Astfel, Constantin Truşcă şi-a redobândit calitatea de primar al comunei Şimian după ce timp de 6 luni a fost deputat. În comuna Godeanu, alegerile au fost câştigate tot de către candidatul PSD Mehedinţi, Adrian Nicolăescu, cu un procent de puţin peste 50% din numărul mic de alegători prezenţi la urne.

Răzvan Roşca – noul preşedinte al PMP Mehedinţi

Singurul partid din judeţ în care în anul 2017 au avut loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a fost PMP Mehedinţi. Preşedinte intermar al acestei formaţiuni politice era din primăvara anului Răzvan Roşca, acesta preluând funcţia de la Cătălin Voinea Mic, cel care a condus ca preşedinte interimar filiala judeţeană pentru câteva luni. În cadrul conferinţei judeţene judeţene de alegeri, desfăşurată la sfârşitul acestui an, Răzvan Roşca a fost ales în funcţia de preşedinte al PMP Mehedinţi. Răzvan Roşca este consilier municipal severinean şi doreşte din funcţia politică pe care o deţine statutar să relanseze PMP Mehedinţi în judeţ în perioada următoare.

Alin Chirilă – secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene

În luna ianuarie a anului 2017 Alin Chirilă a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene va fi ocupat de un mehedinţean. Evident această numire s-a făcut cu acordul preşedintelui PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, care, de altfel, a şi spus că numirea lui Alin Chirilă în această importantă funcţie din cadrul Guvernului României, a administraţiei centrale, va fi una de bun augur pentru judeţul Mehedinţi.

Alina Teiş, noul parlamentar al judeţului

Tot în anul 2017 în judeţul Mehedinţi un nou parlamentar şi-a preluat atribuţiile. Este vorba despre Alina Teiş, care a devenit pentru prima dată deputat. Ea a ajuns deputat PSD de Mehedinţi în locul lui Constantin Truşcă, reales primar al comunei Şimian după scrutinul din data de 11 iunie 2017. În scurta perioadă de când este deputat PSD de Mehedinţi, Alina Teiş a dat dovadă de suficientă implicare şi multă deschidere în relaţia cu cetăţenii din municipiul Drobeta Turnu Severin şi din judeţ.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *