Andreea Ghiorghe – Premiul I la Festivalul internaţional de satiră şi umor sătesc “Gura satului”

Andreea_GhiorgheSucces remarcabil al Centrului Cultural “Nichita Stănescu” şi al Trupei “Cortina”.

În perioada 12-13 august 2017 în localitatea Macea din judeţul Arad s-a desfăşurat cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului internaţional de satiră şi umor sătesc “Gura satului”. De menţionat că acest festival a fost înfiinţat în urmă cu 36 de ani, el fiind un festival bienal. La acest festival Centrul Cultural “Nichita Stănescu” din judeţul Mehedinţi a participat cu Trupa de teatru “Cortina”, condusă de către actorul Costi Bădeţ, cu un moment umoristic interpretat de Andreea Ghiorghe, în vârstă de 17 ani, membră a acestei trupe de teatru. Tânăra şi talentata Andreea Ghiorghe a impresionat juriul cu momentul său umoristic, intitulat “Răzbunarea femeilor”, scris de dan Mihăescu, reuşind să câştige Premiul I. Succesul tinerei Andreea Ghiorghe a fost cu atât mai mare cu cât la acest festival au participat peste 25 de momente artistice atât din ţară, cât şi din străinătate. Premiul obţinut de ea a fost un succes remarcabil al Centrului Cultural “Nichita Stănescu” şi al Trupei “Cortina”, care în ultimii 17 ani a desfăşurat o activitate culturală intensă şi cu rezultate notabile. Mai trebuie specificat faptul că Trupa de teatru “Cortina” a câştigat de fiecare dată premii la Festivalul internaţional de satiră şi umor sătesc “Gura satului” de la Macea în ultimii opt ani, cel mai mare fiind în anul 2013 când a obţinut Marele Premiu, la secţiunea grup, şi Marele Premiu, la secţiunea individual.

Preşedintele juriului internaţional de satiră şi umor sătesc “Gura satului” de la Macea a fost marele actor, Dorel Vişan, acesta fiind ales pe viaţă preşedintele juriului acestui festival.

Emilia Mihăilescu, managerul Centrului Cultural „Nichita Stănescu, a spus că acest premiu este o încununare a muncii şi activităţii desfăşurate în cadrul Secţiei Arte a înstituţiei de cultuă mehedinţene pe care o conduce. „Acest premiu obţinut este unul foarte important. Pe lângă celelalte activităţi ale Centrului Cultural «Nichita Stănescu», se află şi Trupa de teatru Cortina, condusă de Costi Bădeţ. Trupa de teatru Cortina a reprezentat Centrului Cultural «Nichita Stănescu» la acest festival internaţional de satiră şi umor, unde a obţinut Premiul I. Acest premiu este încă o dovadă a muncii şi activităţii pe care o desfăşoară această trupă de teatru, pentru că Trupa de teatru Cortina a câştigat în ultimii ani foarte multe premii la diferitele festivaluri la care a participat în ţară şi în străinătate. În cadrul Secţiei Arte a Centrului Cultural «Nichita Stănescu» ne ocupăm şi de teatru pentru tineri, în sensul instruirii lor în arta teatrală”, a declarat Emilia Mihăilescu, managerul Centrului Cultural „Nichita Stănescu.

Mai trebuie amintit faptul că la Festivalul internaţional de satiră şi umor sătesc “Gura satului” de la Macea a mai participat o trupă de umor din Drobeta Turnu Severin, “Cavalerii râsului”, însoţiţi de doamna Manuela Vasilescu, referent al Palatului Cultural “Teodor Costescu”, care a obţinut o menţiune.

Mircea Popescu    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *