Alina Teiș: „Sprijinim integrarea europeană a Serbiei, pentru că este necesar ca această regiune să fie una stabilă și prosperă”

Alina_Teis_SerbiaDeputata de Mehedinți, Alina Teiș, a participat, în calitatea sa de membru al Grupului de Prietenie România – Serbia, marți, 10 septembrie 2019, la întrevederea cu membrii Adunării Naționale a Republicii Serbia, care a avut loc în incinta Palatului Parlamentului.
La aceste discuții au participat domnul Dragan Marković – membru al Adunării Naționale a Republicii Serbia, președinte al partidului politic Serbia Unită, domnul Djordje Kosanic – membru al Adunării Naționale a Republicii Serbia, domnul Eric Matthew Popović – CEO Software Nation, iar din partea Ambasadei Republicii Serbia la București: E.S. domnul Ambasador Branko Branković, domnul Zivota Starcevic – responsabilul cu educația pentru districtul Pomoravlje, domnul Goran Milosavljevic – șeful districtului of Pomoravlje, domnul Nenad Filipovic – vicepreședinte al partidului politic Serbia Unită, domnul Milorad Matic – proprietarul companiei AERO EAST.
„Interlocutorii au exprimat satisfacția față de stadiul excelent al relaţiilor bilaterale româno – sârbe și au subliniat succesele înregistrate prin intensificarea relațiilor la nivel parlamentar. Totodată, s-a afirmat că activitatea Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Serbia ar putea constitui un exemplu de bune practici în domeniu pentru celelalte Grupuri parlamentare de prietenie. În același timp s-a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeană a Serbiei, arătând că este necesar ca această regiune să fie una stabilă și prosperă. Pentru mine, ca deputat de Mehedinți, un județ de frontieră la granița cu Serbia consider că este cu atât mai mult o datorie să sprijinim aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, pentru că noi avem relații de prietenie și de colaborare foarte apropiate cu vecinii noștri de la sud de Dunăre, cu care am dezvoltat proiecte de-a lungul anilor”, a declarat Alina Teiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *