Aladin Georgescu: “Vom semna contractul de finanțare pentru modernizarea clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin”

Aladin_Georgescu_POR

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat astăzi, 4 iulie 2019, la reuniunea Comitetului de monitorizare a Programului Operațional Regional 2014 – 2020, un program ale cărui oportunități de finanțare au fost benefice pentru județul Mehedinți, astfel că, prin proiectele derulate de Consiliul Județean Mehedinți, s-au atras peste o sută de milioane euro. Suntem astfel, printre primele județe din zonă, la absorbția fondurilor europene.

Întrunirea se desfășoară la Pitești și la ea participă conducerile Agențiilor pentru Dezvoltare Regională, reprezentanți ai Autorității de Management, președinți de Consilii Județene și autorități direct interesate de implementarea Programului Operațional Regional. Evenimentul este organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia și pe lângă raportul anual și stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020, s-au adus în discuție aspecte importante pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027.

“În cadrul intervenției pe care am avut-o, am abordat situația cererii de finanțare depusă de Consiliul Județean Mehedinți pentru proiectul ”Modernizare/recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin” și care a fost inițial, pusă pe lista de rezervă. Le-am explicat reprezentanților Autorității de Management importanța finanțării cu fonduri europene a acestui proiect și ne-am asumat chiar introducerea unei clauze conform căreia UAT Județul Mehedinți să suporte diferența de 20,64% din alocarea apelului de proiecte, cu decontarea ulterioară a acestora de către Ministerul Dezvoltăriu Regionale și Administrației Publice. Punctul meu de vedere a fost susținut de către doamna director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu și îi mulțumesc pentru acest lucru. În aceste condiții, reprezentanții MDRAP au acceptat soluția noastră, iar răspunsul final a fost unul încurajator astfel că, în perioada imediat următoare, vom semna contractul de finanțare pentru modernizarea clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin”, a declarat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *