Aladin Georgescu: ”Revenirea la votul uninominal pentru Consilii Județene acordă legitimitate mai mare, ne onorează, dar ne și responsabilizează mai mult”

Aladin_Georgescu_CJMHAladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți și președintele PSD Mehedinți, spune că Ordonanața de Urgență privind revenirea la alegerea președinților de Consilii Județene prin vot direct, așa cum a fost la alegerile locale din anii 2008 și 2012, este una salutară, dar, în același timp, și una care responsabilizează mai mult. Liderul social-democraților mehedințeni afirmă că această decizie a fost luată după o analiză serioasă la nivelul comunităților locale și cu cetățenii.

“Salut decizia Guvernului de revenire la alegerea președinților de Consilii Județene prin vot direct. Este un act care ne onorează și ne responsabilizează mai mult decât până acum, în fața cetățenilor. Ordonanța de Urgență a Guvernului PSD-ALDE care modifică legislația, astfel încât președintele Consiliului Județean să fie ales din nou prin vot direct de comunitatea locală este un act de responsabilitate și normalitate pe care Executivul îl ia, la capătul unor analize riguroase făcute la nivelul comunităților locale și, în mod direct, cu cetățenii. Sigur că revenirea la votul uninominal acordă legitimitate mai mare, ne onorează, dar ne și responsabilizează mai mult decât până acum, fiind direct răspunzători de îndeplinirea proiectelor și a obiectivelor cu care am venit în fața cetățenilor. Nu consider că ar fi avantajați președinții aflați în funcție decât dacă aceștia și-au îndeplinit promisiunile în fața electoratului, ceea ce nu poate fi considerată o nedreptate, ci, din contră, o normalitate. Mulțumesc doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă pentru această măsură, domnului președinte executiv al PSD, Paul Stănescu, vicepremierului Daniel Suciu – ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, doamnei ministru al Justiției Ana Birchall, domnului președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și, nu în ultimul rând, domnului președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, pentru susținerea acestui demers”, a declarat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *