Aladin Georgescu: „Programul START UP Nation Romania este o oportunitate reală şi poate contribui fundamental la dezvoltarea economică a judeţului Mehedinţi”

Aladin_GeorgescuConsiliul Judeţean Mehedinţi a organizat o întâlnire în care a fost prezentat Programul START UP Nation Romania care are menirea de a stimula înfiinţarea de întreprinderi mici. Evenimentul a avut loc la sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Mehedinţi şi s-a bucurat de o prezenţă impresionantă.

Programul START UP Nation Romania este un program guvernamental şi poate contribui la dezvoltarea economică reală a judeţului Mehedinţi. La conferinţa de prezentare a acestui important program au participat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, prefectul judeţului Mehedinţi, Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, iar ca invitaţi speciali au fost Adrian Mlădinoiu, Secretar de Stat din partea Secretariatului General al Guvernului, şi Harry-Ilan Laufe, Secretar de Stat din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

În debutul conferinţei Aladin Georgescu a vorbit despre necesitatea acestui program ca parte integrantă a programului de guvernare al Guvernului PSD-ALDE. „În iarna anului trecut PSD a câştigat alegerile parlamentare cu un program de guvernare foarte bine pus la punct, un program realist şi apreciat de marea majoritate a românilor. După instalarea Guvernului PSD-ALDE cea mai mare parte din obiectivele acestui program au fost îndeplinite. Unul din aceste obiective a fost şi acela de a li se da tinerilor posibilitatea să înceapă o afacere. Astfel a fost adoptată OUG 10/2017 prin care s-au pus bazele legale pentru acest programul START UP Nation Romania. Acest program este o oportunitate reală şi poate contribui fundamental la dezvoltarea economică a judeţului Mehedinţi”, a declarat Aladin Georgescu.

Primarul municipiului Drobeta turnu Severin, Marius Screciu, a spus, în cuvântul său, că acest program este unul binevenit: „Mă bucur de această iniţiativă şi ţinând cont de faptul că judeţul Mehedinţi este pe locul 2 – 3 ca număr de şomeri prin acest program lucrurile ar putea sta mult mai bine, pentru că avem şanse să aducem inestitori, dar şi să creăm un cadru favorabil pentru micii investitori. Noi, primarii, suntem primii care ne lovim de problema locurilor de muncă, iar cei care vor îşi înceapă o afacere prin acest program vor avea în noi parteneri viabili şi serioşi”.

Adrian Mlădinoiu, Secretar de Stat din partea Secretariatului General al Guvernului şi originar din localitatea Cujmir – Mehedinţi, a spus că prin acest program se doreşte o reîmprospătare a clasei antreprenoriale în România. „Acest program guvernamental a plecat în urma unor nevoi pe care le-am identificat şi la care am lucrat. Nu doar tinerii, ci orice persoană poate aplica acest program pentru că nu există o limită de vârstă, având astfel posibilitatea ca printr-o finanţare a statului să-şi înceapă o mică afacere. Clasa antreprenorială a ajuns la o maturitate. Noi ne dorim să reîmprospătăm această clasă antreprenorială, să reprezinte pilonul de bază în dezvoltarea economică, iar forţa de muncă care a fost exportată să o recâştigăm. Ne dorim să facem acest lucru în ţară, pentru ca această plus valoare să vină în România”, a declarat Adrian Mlădinoiu.

Nu în ultimul rând, Harry-Ilan Laufe, Secretar de Stat din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a punctat câteva din ideile acestui program: „Programul START UP Nation Romania este prevăzut în programul de guvernare şi există o claritate, o direcţie ca lucrurile să se dezvolte bine. Principalii piloni ai acestui program necesari pentru crearea unui mediu de afaceri sănătos sunt: legea prevenţiei, prin care cei vizaţi nu vor mai fi sancţionaţi dacă  şi-au remediat problemele, birocraţia, prin care se doreşte o debirocratizare  prin eliminarea de taxe, dar şi alte măsuri, legea lobby-ului, care să reglementeze relaţia mediul privat şi autorităţile locale, parteneriatul public privat”.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *