Aladin Georgescu, presedintele PSD Mehedinti: „Vom continua proiectele de modernizare a judetului Mehedinti”

Aladin_GeorgescuReporter: Domnule Aladin Georgescu cum apreciaţi succesul PSD Mehedinţi la alegerile locale din vara acestui an?

Aladin Georgescu: A fost un succes aşteptat în primul rând raportat la faptul că PSD Mehedinţi a continuat să fie principala forţă politică a judeţului. Însă, dincolo de acest aspect, cred că în opţiunea electoratului a contat faptul că am făcut ceva pentru judeţ în ultimul mandat, mai exact de când PSD Mehedinţi a preluat conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi. Oamenii din judeţ au apreciat că ne-am implicat cu responsabilitate la nivelul comunităţilor locale, îndeosebi la nivelul primăriilor din judeţ, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Reporter: Din câte ştiu eu a fost cea mai cartegorică victorie la alegerile locale a PSD Mehedinţi din toată existanţa sa, raportat la numărul de primari şi a consilierilor judeţeni obţinuţi. Ce credeţi că a stat la baza acestei victorii istorice?

Aladin Georgescu: Această victorie categorică a PSD Mehedinţi la alegerile locale s-a datorat, pe de-o parte, unei foarte bune organizări interne, iar, pe de altă parte, mesajului electoral transmis alegătorilor. PSD Mehedinţi este un partid foarte bine organizat, cu structuri locale foarte puternice, iar aici mă refer la organizaţiile comunale. Toate aceste organizaţii s-au implicat exemplar în procesul electoral. De asemenea, mesajul electoral transmis a fost foarte bine înţeles de alegători, însă acest fapt s-a datorat rezultatelor pe care le-am avut la nivelul administraţiei publice judeţene.

Reporter: Cum apreciaţi realegerea dvs în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi de către colegii consilieri?

Aladin Georgescu: A fost decizia partidului, o decizie care mă onorează, dar, în acelaşi timp, şi una care presupune asumarea unei mari responsabilităţi. Eu eram la data alegerilor preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean Mehedinţi, iar în decizia partidului a contat atât faptul că deţineam această funcţie, dar şi rezultatele pe care le-am avut în timpul celor doi ani de zile cât am deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Le mulţumesc colegilor mei din PSD Mehedinţi, colegilor mei consilieri şi îi asigur pe mehedinţeni că mă voi ţine de promisiunile asumate în campania electorală.

Reporter: În acest moment PSD Mehedinţi deţine majoritatea absolută în Consiliul Judeţean. Care sunt proiectele care trebuie continuate din mandatul trecut şi ce alte proiecte aveţi în vedere în acest mandat?

Aladin Georgescu: Am încercat şi, în bună măsură, am şi reuşit pe parcursul primului mandat să dezvoltăm comunităţile urbane şi rurale, să unim satele între ele prin drumuri reabilitate, să aducem apa şi canalizarea la casele mehedinţenilor, să modernizăm grădiniţe, şcoli, cămine culturale, să ajutăm primăriile în scrierea de proiecte. Totodată, prin Programul Naţional de Dezvoltzare Locală, iniţiat de Guvernul Ponta, s-au modernizat sau sunt în curs de modernizare peste 200 km de drumuri comunale şi locale. Prin PNDL sunt în curs de realizare, în diverse stadii de execuţie, un număr de 54 de proiecte de asfaltare drumuri comunale şi locale. Vom continua proiectele de modernizare a judeţului Mehedinţi, pentru că ne propunem ca la finalul anului 2020 să avem asfaltate toate drumurile judeţene care sunt pietruite şi să reabilităm o parte din drumurile judeţene asfaltate.

Reporter: Care consideraţi că sunt priorităţile imediate ale judeţului?

Aladin Georgescu: Evident principala prioritate este înfiinţarea unui Parc Industrial în apropierea municipiului Drobeta Turnu Severin cu scopul de a revigora şi dezvolta economia regională şi locală prin atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă.

Reporter: Cum veţi colabora şi cum veţi sprijini activitatea primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, colegul dvs de partid?

Aladin Georgescu: Eu l-am sprijinit şi susţinut pe colegul meu Marius Screciu să ajungă primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Este un om cu multă experienţă, cu viziune şi are forţa de a demara proiecte importante pentru Drobeta Turnu Severin. Îl voi susţine în toate proiectele pe care le va demara în folosul municipiului Drobeta Turnu Severin şi a locuitorilor săi. Pe termen scurt, sunt convins că, împreună cu primarul Marius Screciu, vom găsi o soluţie pentru asigurarea agentului termic în muncipiul Drobeta Turnu Severin în iarna care vine.

Reporter: În consiliul Local Drobeta Turnu Severin există 6 consilieri ai UNPR Mehedinţi. Aceştia vor deveni obligatoriu consilieri PMP Mehedinţi în urma fuziunii dintre UNPR cu PMP. În acest moment PSD Drobeta Turnu Severin devine partidul clasat pe locul 3 ca număr de consilieri municipali, având doar 5 consilieri. Credeţi că această fuziune va afecta forţa PSD Mehedinţi în legislativul local severinean?

Aladin Georgescu: Nu cred că această fuziune va afecta forţa PSD în municipiul Drobeta Turnu Severin, pentru că toţi consilierii locali trebuie să fie în slujba cetăţenilor, a severinenilor. Nu este vorba aici de dispute sau orgolii politice. Menirea aleşilor locali este aceea de a-şi aduce o contribuţie la dezvoltarea comunităţii locale. Dacă sunt proiecte benefice pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, acestea vor fi votate de toţi consilierii, indiferent de partidul din care fac parte.

A consemnat Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *