Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți: „Ne pregătim să depunem două cereri de finanțare să atragem 50 milioane de euro”

Consilierii județeni au aprobat în cadrul ședinței Consiliului Județean Mehedinți din data de 29 iunie 2023 două hotărâri pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru depunerea a două cereri de finanțare de reabilitare și modernizare a drumurilor județene în valoare de 50 milioane de euro, totalizând aproape 66 km.

“CJ Mehedinți va beneficia prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia pe exercițiul financiar 2021-2027 de suma maximă de 50 milioane euro pentru modernizarea sau reabilitarea de drumuri județene: În acest sens din Programul operațional asistență tehnică CJ Mehedinți a început demersurile să întocmească documentațiile tehnice aferente mai multor tronsoane de drumuri județene totalizând 65-66 km, iar astăzi am aprobat două hotărâri de CJ foarte importante pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, pentru că ne pregătim să depunem două cereri de finanțare astfel încât CJ Mehedinți să atragă acești 50 milioane de euro pentru a reabilita și moderniza drumuri județene. Tronsoanele care vor beneficia de această finanțare sunt următoarele. În zona de sud, din satul Gemeni se traversează satul Dârvari, Obârârșia de Câmp până la drumul național. Un alt tronson care pleacă din drumul național traversează satele Nicolae Bălcescu, Viașu și Pătulele. Alt tronson de la Pătulele până la Dănceu și prin Dănceu, apoi din Jiana până la satul Scăpău și de acolo până în Dealul Stârmina la intersecția cu DN. Ultimul tronson din acest lot pleacă din Scăpău, traversează satul Devesel și ajunge în DN56 . A doua cere de finanțare privește un tronson de drum județean foarte important pentru locuitorii comunei Corcova și anume tronsonul de 5 km de la intersecția cu drumul național până la limita cu comuna Căzănești. Cel de-al treilea tronson va privi drumul județean care pleacă de la intersecția cu drumul național către Tg-Jiu, din Ciovârnășani, traversează Ciovârnășani, satul Șișești și ajunge în satul Ilovăț. Deci valoarea cumulată a acestor tronsoane de drumuri județene este de 50 de milioane de euro”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Mircea Popescu