Aladin Georgescu: “Ministrul Ioan Deneș a dat asigurări că artera turistică de la Mraconia va fi trecută în administrarea Consiliului Județean”

Aladin_Georgescu_Ioan_DenesMinistrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu,au fost astăzi în județul Mehedinți. În urma acestei vizite autoritățile județene speră că proiectele CJ Mehedinți pentru dezvoltarea turismului în Clisura Dunării vor perimi sprijinul ministerului.

Ministrul Ioan Deneș și directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, s-au deplasat împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în zona Mraconia, acolo unde Direcția Silvică Mehedinți are în derulare proiectul “Reabilitare drum auto forestier calamitat Mraconia Axial”. Este vorba despre reabilitarea drumului care începe la Statuia lui Decebal și are o lungime de 13,37 km.

“Vizita domnului ministru al Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș și a domnului director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, în județul Mehedinți este una în urma căreia am speranța că proiectele noastre pentru dezvoltarea turismului în Clisura Dunării nu numai că se vor concretiza, dar se vor realiza într-un timp, relativ scurt. În acest context, de la Consiliul Județean Mehedinți vom înainta o solicitare Ministerului Apelor și Pădurilor prin care, după pregătirea drumului pentru asfaltare în baza proiectului deja existent, porțiunea de 2,5 km, aflată de-a lungul zonei turistice, să fie trecută prin Hotărâre de Guvern din domeniul public al statului în domeniul public al Consiliului Județean Mehedinți, astfel încât ea să fie modernizată din fondurile Consiliului Județean. Am considerat că acest demers este deosebit de important pentru a continua dezvoltarea turismului în Clisura Dunării. Ministrul Ioan Deneș a dat asigurări că artera turistică de la Mraconia va fi trecută în administrarea Consiliului Județean. Îi mulțumesc domnului ministru Ioan Deneș pentru promtitudinea cu care și-a dat acordul pentru a susține demersurile noastre, iar în urma discuțiilor purtate am primit asigurări că în toamna acestui an putem înainta proiectul de Hotărâre de Guvern spre aprobare, iar pe bugetul Consiliului Județean să asfaltăm această porțiune de drum până cel mai târziu în primăvara anului viitor”, a declarata Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *