Aladin Georgescu: „Încep lucrările de modernizare pe drumurile județene cuprinse între comunele Punghina-Oprișor-Bălăcița”

Aladin_CJJPreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi contractele de execuție pentru lucrările de modernizare/reabilitare a drumurilor județene 563 și 561A care tranzitează localitățile: Punghina, Drincea, Oprișor și Bălăcița.
Este vorba despre contracte ce privesc loturile 2 și 3 care fac parte din cei 112 kilometri de drumuri județene ce se reabilitează sau se modernizează cu fonduri europene în cadrul celui mai important proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani în județul Mehedinți. Astfel, arterele care intră în lucru în baza contractelor semnate astăzi sunt următoarele:

– Lot 2 – DJ563: Intersecția cu DN 56A — Punghina — Oprișor (intersecția cu DJ 561 A VALOARE: 26 207 582 lei cu TVA;
Pe lângă platforma drumului în lungime de 16,042 km, în contract sunt prevăzute realizarea a 94 de legături cu drumurile laterale, 15 stații de autobuz (6 în Punghina, 2 în Drincea, 7 în Oprișor), peste 3,7 km trotuare și 369 accese la proprietăți. Totodată, se va realiza un pod nou la intrarea în Oprișor, se vor repara două poduri existente la intrarea în Punghina și se vor face reparații în cazul a 17 podețe aflate de-a lungul drumului.

– Lot 3 – DJ 561 A: Oprișor (intersecția cu DJ563) – Bălăcița (intersecția cu DJ 606) VALOARE: 18 414 565 lei cu TVA;
Contractul prevede realizarea lucrărilor de modernizare / reabilitare pe o distanță de 11,819 km, 37 de legături cu drumurile laterale, realizarea a 7 stații de autobuz (3 în Oprișor și 4 în Bălăcița), realizarea trotuarelor pe o distanță de 600 metri, realizarea a 45 accese la proprietăți în comuna Bălăcița, precum și construirea a 3 podețe noi și reparații în cazul altui podeț existent.

Ambele contracte au termen de execuție de 24 luni.

„Dat fiind faptul că reabilitarea infrastructurii rutiere a fost prevăzută în strategia de dezvoltare a județului Mehedinți pe care personal am propus-o, acest proiect care vizează cei 112 km drumuri județene este unul la care am pus mult suflet și mă bucur că îi pot anunța pe locuitorii județului că am ajuns la această fază în care, efectiv, se intră la lucru în teren. Nu a fost ușor să punem în linie dreaptă un proiect de o asemenea anvergură, dar mehedințenii aveau nevoie de o astfel de investiție.
Reamintesc faptul că în urmă cu puțin timp am semnat contractul pentru execuția lucrărilor pe Lotul 5 și se lucrează deja, în cazul Lotului 4 s-a emis deja ordinul de începere a lucrărilor, iar utilajele vor fi în teren începând cu data de 11 octombrie. În cazul Lotului 1 așteptăm soluționarea contestației depusă în instanță de unul dintre ofertanți”, a declarat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *