Aladin Georgescu: “Îmi exprim solidaritatea şi deschiderea pentru orice forme de colaborare în beneficiul românilor din afara graniţelor ţării”

Aladin_Georgescu_KladovoVineri, 7 iulie 2017, la Kladovo, în Serbia, a avut loc o frumoasă manifestare a românilor din sudul Dunării, organizată de Asociaţia pentru Tradiţia şi Cultura Românilor, o “Seară românească”, la care au luat parte mulţi români din ţara vecină.

Alături de aceştia au fost prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale din judeţul Mehedinţi: Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, şi Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Cu acest prilej, Aladin Georgescu şi-a exprimat deschiderea pentru întărirea relaţiilor cu românii de la sud de Dunăre pentru promovarea valorilor şi tradiţiilor româneşti. “Am participat aseară la Kladovo, în Serbia, la o frumoasă Seară Românească, manifestare culturală cu caracter etnic românesc, organizată de Asociaţia pentru Tradiţia şi Cultura Românilor, păstorită cu multă ardoare, credinţă şi convingere de domnul Tihan Matasarevici. Astfel de manifestări sunt de natură a întări legăturile naturale, fraterne între românii de la nord şi sud de Dunăre, de a întări şi consolida comunităţile româneşti, de a le promova valorile şi, în acest fel, de a păstra intact filonul românesc. Istoria şi viaţa ne-au arătat că nu există legături mai puternice şi mai trainice decât acelea exprimate prin cultură, tradiţie, prin viu grai, prin portul popular, prin cântec şi poezie. Eforturile remarcabile ale unor oameni deosebiţi de a-i ţine aproape pe fraţii noştri din comunităţile româneşti şi de a le reprezenta interesele, trebuie susţinute şi sprijinite de noi toţi şi, în acest sens, îmi exprim solidaritatea şi deschiderea pentru orice forme de colaborare în beneficiul românilor din afara graniţelor ţării”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *