Aladin Georgescu – cel mai important lider politic al judetului

Aladin_GeorgescuAladin Georgescu, preşedintele PSD Mehedinţi, este politicianul local care a înregistrat cea mai spectaculoasă evoluţie politică în ultima ani, ajungând în prezent să fie cel mai important lider politic al judeţului. Ascensiunea sa politică a început în urmă cu doi ani de zile când, în urma unei situaţii speciale din propriul partid, a preluat atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi a devenit preşedintele interimar al PSD Mehedinţi. De atunci, Aladin Georgescu a avut capacitatea şi abilitatea politică necesară, pe de-o parte, pentru a-şi aduce o contribuţie importantă la reformarea PSD Mehedinţi, iar, pe de altă parte, pentru a menţine acest partid ca principală forţă politică a judeţului.

Un lider politic de forţă

Primul moment al carierei sale politice, în calitatea de lider de organizaţie politică judeţeană, l-a constituit alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din anul 2014. La aceste scrutinuri PSD Mehedinţi, cu Aladin Georgescu în fruntea sa, s-a situat pe primul loc atât în judeţ, cât şi în muninicipiul Drobeta Turnu Severin. A fost anul electoral în care Aladin Georgescu s-a profilat drept politician de forţă al judeţului. După scrutinul prezidenţial din toamna anului 2014, PSD Mehedinţi părea că intră pe un trend descendent. Aladin Georgescu a avut însă forţa de crede în şansa partidului pe care îl conducea, gestionând foarte bine contextul politic ce părea defavorabil şi făcând din PSD Mehedinţi o oranizaţie politică tot mai puternică. În anul următor era ales, în cadrul unei Conferinţe judeţene de alegeri, preşedinte plin, iar de atunci pentru PSD Mehedinţi a început afirmarea în forţă la nivelul judeţului.

Scrutinul local din iunie, cea mai categorică victorie electorală a PSD Mehedinţi

Alegerile locale din luna iunie a acestui an au constituit cel mai important examen electoral al preşedintelui Aladin Georgescu. Miza era cu atât mai mare cu cât preşedintele CJ Mehedinţi era ales prin votul indirect al consilierilor judeţeni. În aceste condiţii era imperios necesar ca PSD Mehedinţi să câştige alegerile în judeţ pentru a continua programul administrativ demarat la Consiliul Judeţean Mehedinţi. Aladin Georgescu a dat dovadă de multă maturitate politică în dubla sa calitate: cea de preşedinte al CJ Mehedinţi şi preşedinte al PSD Mehedinţi. Meritul său a fost acela că a păstrat partidul unit şi că a propus drept candidaţi primari competenţi credibili şi apreciaţi, edili pe care i-a sprijinit în proiectele demarate în comunităţile lor. Rezultatul a fost unul aşteptat: PSD Mehedinţi a câştigat categoric alegerile în judeţ, obţinând cel mai mare număr de primari şi majoritatea consilierilor judeţeni. Aladin Georgescu era reales de către colegii săi consilieri în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, ca urmare a scorului obţinut la alegerile locale. A fost o alegere corectă şi o încununare a unei evoluţii politice remarcabile pentru un lider politic local.

Cel mai mare potenţial de creştere politică

Realegerea în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi deschide o reală perspectivă politică pentru Aladin Georgescu. El este în prezent liderul care are cel mai mare potenţial de creştere politică din judeţ. Aladin Georgescu face parte din categoria politicienilor tineri care se implică cu responsabilitate în problematica  judeţului şi care propun o viziune administrativă realistă. Din acest punct de vedere, Aladin Georgescu are toate premisele să-şi construiască o carieră politică şi administrativă de succes. Modestia, forţa de implicare, capacitatea şi experienţa administrativă acumulate sunt atribute care îi conferă preşedintelui Aladin Georgescu premisele reale ale unui politician responsabil şi de perspectivă al judeţului Mehedinţi. Liderul PSD Mehedinţi are, în acest moment, toate posibilităţie să-şi construiască o frumoasă carieră politică, încununată de realizări notabile.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *