Aladin Georgescu: „Aparatura modernă asigurată de CJ Mehedinţi Spitalulului Judeţean din Drobeta Turnu Severin îmbunătăţeşte actul medical”

Aladin_Georgescu_Spitalul_JudeteanConsiliul Judeţean Mehedinţi s-a implicat în dezvoltarea Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, cea mai mare unitate medicală a judeţului, aflată, de altfel în subordinea sa. În acest sens în anul 2018 au fost depuse 8 cerei de finanţare pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea unităţii, iar două contracte de finanţare cu fonduri europene au fost deja semnate. Totodată a fost alocată suma de un milion lei din bugetul Consiliului Judeţean pentru achiziția de aparatură. În acest fel, în lunile decembrie 2018, ianuarie şi februarie 2019 s-a achiziţionat aparatură medicală pentru mai multe secţii. „M-am bucurat să aflu, personal, de la medici, că această aparatură modernă îmbunătăţeşte actul medical. Este vorba despre două aparate de hemodializă (Compartimentul de Nefrologie), bicicletă ergometrică, aparat pentru electroterapie, aparat terapie cu ultrasunete, aparat terapie cu laser, aparat de magnetoterapie, aparat terapie cu unde scurte (Secţia Recuperare), Gazcromatograf (Medicină Legală), Sistem de coblaţie (Bloc Operator-Ortopedie), Holter ECG+Holter T.A., Electrocardiograf (Secţia Cardiologie), Incubator deschis cu senzor de monitorizare a temperaturii (Secţia Nou-născuţi), Videodermatoscop (Secţia Dermatologie) şi Hotă Flux (Secția Anatomie Patologică).
Am convingerea că după toate eforturile pe care le-am făcut şi le vom face în continuare pentru sistemul de sănătate mehedinţean, iar pacienţii vor fi mulţumiţi de actul medical şi, totodată, de comportamentul medicilor”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *