Aladin Georgescu: “Am discutat cu ministrul Transporturilor ca Portul din Severin să treacă la Primărie, dar și să înființăm un port comercial în comuna Gogoșu”

Aladin_Georgescu_nisterul_transporturilorPreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost astăzi, 23 iulie 2019, la Ministerul Transporturilor și Ministerul Turismului, unde a discutat cu miniștri de resort: La Ministerul Transporturilor, Aladin Georgescu a discutat problema Portului din Drobeta Turnu Severin, care se dorește a fi trecut în administrarea Primăriei, dar și despre înființarea  unui port comercial în localitatea Gogoșu. Totodată, la Ministerul Turismului s-a discutat despre posibilitatea ca orașul Baia de Aramă să fie declarat stațiune de interes local.

“Am avut astăzi două întâlniri foarte importante pentru proiectele pe care le avem în județul Mehedinți și care sunt direct legate de Ministerul Transporturilor și Ministerul Turismului.

Astfel, cu domnul ministrul al Transporturilor, Răzvan Cuc, am dezbătut problema Porturilor Comercial și Turistic din Drobeta Turnu Severin care ne dorim să treacă în scurt timp, de la APDRF Giurgiu, în administrarea Primăriei Drobeta Turnu Severin pentru a putea fi valorificate din punct de vedere economic și turistic. Pe de altă parte, am discutat despre înființarea unui nou port comercial în județul Mehedinți, în localitatea Gogoșu. Consider că este oportun un astfel de demers, având în vedere că pe raza acestei localități se află Barajul Porțile de Fier II și Insula Ostrovul Mare. M-am bucurat să găsesc deschidere din partea ministrului Răzvan Cuc pentru acest proiect, cum de altfel, am primit vestea că în județul Mehedinți vor continua lucrările de reabilitare și reparații pe drumurile naționale aflate în administrarea CNAIR.

La Ministerul Turismului, cu domnul ministru Bogdan Trif, am continuat demersurile pentru declararea orașului Baia de Aramă stațiune de interes local. Acest lucru este absolut necesar pentru ca în baza masterplanului pe turism, complexul turistic din Baia de Aramă să poată primi finanțare. Acolo s-au realizat deja, tot cu fonduri guvernamentale, utilitățile necesare unei investiții importante pentru deschiderea zonei de nord către turism.

Complexul turistic din Baia de Aramă are o valoare de 16 milioane de euro și cuprinde pârtie de ski cu nocturnă și teleski.

În cadrul discuțiilor purtate cu cei doi miniștri, le-am adresat o nouă invitație pentru a efectua vizite de lucru în județul Mehedinți. Pentru proiectele pe care le avem, este foarte important să păstrăm o legătură strânsă cu reprezentanții Guvernului, mai ales că domniile lor au disponibilitate pentru dezvoltarea zonei noastre”, a declarat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *